Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Ultimateinstability heeft belangrijke stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van het Hydrovest. Met de Nationale Sportinnovator Prijs hebben we een goed werkend prototype ontwikkeld. Dit wordt in de volgende fase intensief getest binnen verschillende doelgroepen en doorontwikkeld tot productiemodel. Daarnaast is het Hydrovest inmiddels beschermd door middel van een NL Octrooi en via het internationale merkenrecht (beeldmerk en woordmerk). Inmiddels is er een preorder uitgezet. Hierop zijn er tientallen aanvragen uit de hele wereld gekomen voor de eerste productieversie.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

De doelstelling van het project was een goed werkend prototype ontwikkelen welke doorontwikkeld kan worden naar een productiemodel. Daarnaast stond de bescherming van het intellectueel eigendomsrecht centraal. Beide doelstellingen zijn bereikt. Er is een goed werkend prototype ontwikkeld dat nu doorontwikkeld wordt tot een productiemodel. Ook de eerste stappen voor de bescherming van het intellectueel eigendomsrecht zijn succesvol genomen met het indienen van een NL octrooiaanvraag.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Ultimateinstability gaat het Hydrovest ontwikkelen. Dit is een vest/harnas waarmee een Aquabag (ook een innovatief product van het bedrijf) gefixeerd kan worden op de schouders van een sporter. Het idee voor het Hydrovest is ontstaan vanuit de dialoog met verschillende internationale experts in de topsport. Iedere topsporter heeft een doel wat hij/zij ten alle tijden wil bereiken. Dit kan zijn het scoren op een doel, het passeren van een tegenstander of het uitvoeren van een tennisservice. De sporter wordt in het bereiken van dit doel beperkt door verschillende omstandigheden uit de omgeving, die vaak niet voorspelbaar zijn. Wanneer de sporter verstoord wordt door zijn omgeving zal hij een oplossing moeten zoeken om toch zijn doel te bereiken. De mate waarin iemand continu het doel weet te bereiken onder diverse omstandigheden wordt ook wel robuustheid genoemd. Deze kan getraind worden door het vergroten van de voorspelbare en onvoorspelbare variatie. Het Hydrovest kan onverwachtse verstoringen en variatie in training creëren door de eigenschappen van het water in het vest. Daarnaast kan het Hydrovest functioneel worden toegepast in de context die voor de topsporter van belang is. Enerzijds door het praktische karakter, aangezien hij makkelijk mee te nemen is. Anderzijds omdat het de sporter het product als een vest aantrekt, waardoor de armen vrij zijn ten opzichte van het trainen met enkel een Aquabag. Dit vergroot de trainingsmogelijkheden en toepassingen in sport specifieke situaties. Hierdoor worden sporters beter voorbereid op onverwachte situaties die zij tegen komen in de sportsituatie.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website