Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Binnen dit project is een automatische samenvatting ontwikkeld op basis het videoanalysesysteem van 360SportsIntelligence. Vanuit vier cameraposities worden sportwedstrijden opgenomen en in een online webapplicatie is het voor clubs mogelijk om de wedstrijden te analyseren.

Opnames worden middels een zelflerend algoritme op basis van beeldherkenning, gecombineerd met gecombineerd met live annotaties gemaakt met 360Tag, verwerkt in een automatische samenvatting. Deze samenvatting wordt voorzien van vijf sponsorlogo’s. In het project zijn testen uitgevoerd met diverse camera’s, camera posities en het toevoegen van geluid.

Het product biedt sportverenigingen de mogelijkheid om de gehele club van beelden te voorzien, sponsoren unieke content te bieden waardoor een nieuwe inkomstenbron wordt aangeboord en om spelers en speelsters te laten ontwikkelen middels het leerproces van de beelden.

Op dit moment wordt de automatische samenvatting bij de meer dan 20 verenigingen van 360SportsIntelligence uitgerold. Bij nieuwe verenigingen wordt het product vanaf heden standaard geleverd.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het project heeft geleid tot een marktgereed product: sponsored automated summaries. Het product kan een samenvatting maken op drie mogelijke manieren:

o Met behulp van 360Tag (mobiele app, die live tagging tijdens wedstrijd mogelijk maakt)

o Op basis van beeldherkenning (heatmapping, herkenning spelpatronen)

o Mixvorm van bovenstaande manieren

Naast het feit dat onze oplossing technisch uniek is, is de directe relatie tussen de unieke automatisch gegenereerde content die onze oplossing levert i.c.m. verdienmodellen voor de betrokken verenigingen eveneens uniek. De ontwikkeling van automatisch gegenereerd beeldmateriaal zorgt ervoor dat onze wijze van video-analyse voor zowel het technisch kader (uit het lerend effect-oogpunt), als bestuursleden (alternatief sponsormodel) interessant is. Het product is betaalbaar, waardoor niet alleen de grote verenigingen maar ook de kleinere amateurverenigingen over structurele videobeelden kunnen beschikken.

Voortgangsverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

360SportsIntellligence vindt dat iedere sporter die beter wil worden, toegang moet hebben tot beeldmateriaal. Het lerend effect van videobeeld is wetenschappelijk bewezen vele malen groter dan simulaties op whiteboards en flipovers. Het opnemen van goede beelden is een arbeidsintensief proces, waardoor er vaak enkel beelden beschikbaar zijn voor (de hoogste) selectieteams van een vereniging.

360SportsIntelligence ontwikkelt een oplossing die een hoge mate van gebruikersgemak heeft, die betaalbaar is voor (amateur)verenigingen en waarvan iedereen binnen de vereniging gebruik kan maken. Zodat iedere sporter beter kan worden in zijn of haar sport, maar ook om deze sporters en alle andere betrokkenen te laten nagenieten van de sport.

De beelden die 360SportsIntelligence genereert en die worden verspreid vertegenwoordigen een waarde die extra sponsorinkomsten voor clubs. Hiermee helpen wij clubs om weer financieel gezonde verenigingen te worden.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Binnen ons project hebben we al mooie resultaten geboekt. De eerste versie van onze "sponsored automated summary" is klaar en zal in BETA versie worden uitgerold bij onze huidige verenigingen. In de komende periode wordt de automatische samenvatting kwalitatief verder ontwikkeld, zodat deze aan de start van het nieuwe seizoen 2017/2018 beschikbaar is voor alle verenigingen.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

360SportsIntelligence heeft de afgelopen twee jaar een betaalbare video-analyse oplossing - ook voor amateursportverenigingen - ontwikkeld die uitgaat van de volgende uitgangspunten:

- Zero-human factor

- Eén oplossing voor de hele club

- Extreem gebruiksgemak

- Vier cameraposities

Om onze gebruikers nog beter van dienst te zijn willen wij slimme software ontwikkelen die ervoor zorgt dat niet alleen na een opgenomen wedstrijd deze direct te bekijken is, maar dat er eveneens een automatische samenvatting is gegenereerd met daarin de ‘hoogtepunten’.

Deze samenvatting is echter niet alleen interessant voor de betrokken trainers en spelers in het kader van prestatieverbetering, maar hebben ook attentiewaarde voor familie, vrienden, clubgenoten en eventuele andere geïnteresseerden. En attentiewaarde betekent sponsorwaarde. En daar zit - naast de efficiencywinst – volgens ons de grootste meerwaarde van dit product: wij kunnen verenigingen niet alleen een structurele video-analyse oplossing bieden, maar eveneens een sponsorplatform waardoor we hen de mogelijkheid geven hun financiële zelfredzaamheid te vergroten.

De aanvraag draait om de ontwikkeling van de module ‘Sponsored Automated Summaries’ (SAS). Deze functionaliteit gaat ervoor zorgen dat:

1. verenigingen op alle niveaus permanent toegang hebben tot samenvattingen van door hun gespeelde wedstrijden

2. deze verenigingen een additioneel sponsorplatform krijgen waardoor zij in staat zijn om nieuwe geldbronnen aan te boren waardoor hun financiële zelfredzaamheid wordt vergroot.

De aanvraag voor de ontwikkeling van deze module bestaat uit de volgende onderdelen:

- Het ontwikkelen van de techniek achter de automatische samenvatting op basis van beeldherkenning, audiostreaming, sensortechnologie en additionele cameraposities;

- Het ontwikkelen van de optimale kijkervaring met bijbehorende infrastructuur;

- Het aanpassen van de huidige software zodat clubs het systeem commercieel kunnen uitnutten door sponsorenuitingen te uploaden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website