Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Dit project betreft onderzoek naar de mogelijke toepassingen van de LED-tile om zwemles en recreatiezwemmen aantrekkelijker te maken. Er is onderzoek gedaan naar technologische aspecten van de LED-tile, zoals multi-functionaliteit, koppelen en het gebruiken van meerdere tegels in combinatie. We hebben ons vooral gericht op de functionaliteit in de zwemles, om zwemles leuker en beter te maken. Er is onderzocht welke spellen het meest functioneel zijn en welke het meeste aanspreken bij de doelgroep. Daarna is ervoor gezorgd dat de tegels goed aan te sturen zijn. Dit is gerealiseerd door een online omgeving te maken waarbij aangegeven kan worden welke spellen er zijn en hoe deze worden uitgevoerd. Vervolgens is uit praktijkonderzoek gebleken dat zowel zweminstructeurs als de kinderen bij de zwemlessen erg enthousiast waren over het gebruik. De LED-tile werd duidelijk als een meerwaarde voor de zwemles gezien.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

We hebben ervaren dat de LED-tiles zeer enthousiast werden ontvangen en dat kinderen hierdoor gemotiveerd worden. Kinderen ervaren de zwemles leuker, worden spelenderwijs gemotiveerd om onderwater te gaan en door het zwembad te verplaatsen en worden enthousiast door iets vernieuwends. Ook zwemlesinstructeurs worden uitgedaagd om weer nieuwe activiteiten te doen in het zwembad en worden hierdoor op een positieve manier geprikkeld. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de LED-tile echt een meerwaarde kan zijn en dat er een potentiële markt is hiervoor.

Door het onderzoek hebben we veel contacten met zwemscholen gelegd (waaronder die van de gemeente Eindhoven) en hebben we een lijst met zwemscholen die interesse hebben in de LED-tile. Daarnaast hebben we contacten gelegd met verschillende bedrijven/instellingen die een meerwaarde in het project zien en hier graag aan mee willen werken (bijvoorbeeld Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Fontys Hogeschool (opleiding sportkunde en pedagogiek) en Haagse Hogeschool (lectoraat technologie voor inclusief bewegen en sport)). De gemeente zal de mogelijkheid krijgen deze producten in de gemeentelijke zwemles te introduceren.

 

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Gezien de afnemende aantrekkingskracht van zwembaden, willen we les- en recreatiezwemmen vernieuwen door de toepassing van innovatieve technologieën. Dit project betreft onderzoek naar de mogelijkheden en toepassingen van de LED-tile om zwemles en zwembaden leuker te maken. Het doel is om de resultaten van het onderzoek in de praktijk toe te passen en de tegel uiteindelijk te koppelen aan het lesmateriaal, om zwemles te verbeteren. Zwemles wordt zo dynamischer en aantrekkelijker en de zwemtechniek wordt beter aangeleerd, wat van belang is voor zwemveiligheid.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website