Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

De Fysio24-platform geeft mensen toegang tot een groeiende bibliotheek aan doe-het-zelf hardloopgezondheidprogramma’s geschreven door diverse hardloopexperts. Met Fysio24 ontvangen gebruikers dagelijks de juiste informatie, instructies, oefeningen, motivatie en inspiratie om zelfstandig de regie te nemen en te houden over hun hardloopgezondheid.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het is niet gelukt om Fysio24 succesvol in de markt te zetten. De propositie om hardlopers zelfstandig op basis van best beschikbare kennis regie te geven over hun hardloopgezondheid leek aanvankelijk aantrekkelijk. Echter de markt voor een dergelijk toepassing bleek uiteindelijk te klein, er waren reeds andere toepassingen die vergelijkbare oplossingen boden, er was te weinig betalingsbereid en wij hadden onvoldoende middelen om snel grote volumes te bereiken.

Naast de consumenten markt hebben wij ook geprobeerd om bedrijven te interesseren in Fysio24 als vitaliteits oplossing voor medewerkers. Het neerzetten van een rendabel marketing-sales funnel hebben wij niet kunnen realiseren omdat de doorlooptijd (leads genereren en converteren) te lang bleek en er uiteindelijk te weining concrete interesse was voor Fysio24 (mede omdat de doelgroep binnen bedrijven te klein bleek).

Tenslotte, is Fysio24 neergezet als content leverancier voor bestaande hardloopplatformen. Ook hier bleek dat de potentiele inkomsten onvoldoende waren om Fysio24 overeind te houden.

Ondanks meerdere interaties is het Fysio24 niet gelukt om een rendabel businescase te bouwen en dit succesvol te implementeren in de markt.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In Nederland zijn er 2,5 miljoen hardlopers. Het aantal hardlopers is nog steeds groeiende, waarbij met name jonge mensen tussen de 18-34 jaar de hardst stijgende groep is. Jaarlijks zijn er meer dan 710.000 hardloop blessures. Daarmee is hardlopen, buiten voetbal de meest blessure gevoelige sportactiviteit. Het is uitgerekend dat een hardloopblessure gemiddeld €950 kost.

De typische hardloper is gezondheidsbewust, hoger opgeleid, intrinsiek gemotiveerd en 'digital savvy'. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer hardlopers geconfronteerd worden met een blessure een ruime meerderheid (meer dan 70%) op zoek gaat naar online informatie en oplossingen. Helaas is er een berg aan incomplete en incorrecte informatie. De kans is groot dat mensen de verkeerde dingen gaan doen wat een nadelige invloed kan hebben op hun herstel.

Fysio24 richt zich op de (digitale) zorg en wellness/leefstijl markt, specifiek op de groeiende trend van doe-het-zelf/- zelfzorg. Fysio24 is een platfrom dat via een mobiele app mensen toegang geeft tot een bibliotheek van doe-het-zelf preventie en herstelprogramma’s voor hardloopblessures.

Onze programma’s geven mensen dagelijks de juiste informatie, instructies, oefeningen, challenges en inspiratie om hun herstel of preventie van een hardloop blessure volledig zelfstandig te doorlopen. Belangrijk is dat al onze programma’s geschreven worden door de beste hardloopblessure experts (zoals sportfysiotherapeuten, sportartsen, wetenschappers, inspanningsfysiologen, diëtisten en sportpsychologen). De Fysio24 app en daarbinnen aangeboden programma’s geven mensen de controle en regie op hun hardloop gezondheid.

Onze ambitie is om te innoveren in de wijze waarop mensen hardloop blessures voorkomen en hiervan herstellen. Wij maken de beste expertise en informatie toegankelijk en aantrekkelijk zodat mensen hiermee aan de slag willen en kunnen, overal, altijd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website