Projectomschrijving

In de Gemeente Terneuzen is de gemiddelde leeftijd hoog en ligt het percentage mensen met diabetes/overgewicht ruim boven het landelijke gemiddelde. Om deze redenen biedt health center Bodyline met behulp van de interventie Fitness 2.0 een speciaal programma aan voor diabeten in de leeftijdgroep 45-65 jaar.

Het programma bestaat uit drie fasen:

Fase I: een periode van zes maanden waarbij men in een groep twee keer per week sport, voeding informatie krijgt en iedere week ook klein deel theorie over bewegen als diabeet. Het doel is mensen in deze fase fitter te laten worden.

Fase II: een periode van zes maanden waarbij men twee keer per week sport maar de tweede keer bestaat uit verschillende recreatieve vormen (badminton, korfbal etc.). Het doel in deze fase is mensen steeds fitter te maken en het pleziercomponent te verhogen.

Fase III: deze fase duurt een jaar, in deze periode kiezen de mensen uit een sportmenu waarbij zij bij voorkeur een keuze maken om twee keer per week te sporten. Het menu geeft een breed sportaanbod (fitness, hockey, badminton, etc.).

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website