Projectomschrijving

Als projectleider van sportdorp Wildervank bestond de eerste periode uit het opzetten van een netwerk van verenigingen en organisaties die een rol kunnen spelen in het activeren van de inwoners van Wildervank. Op basis hiervan is een stuurgroep samengesteld met draagvlak voor Sportdorp. Door hier aan de voorkant flink in te investeren, zowel qua tijd en energie, is er een waardevolle en structurele samenwerking ontstaan. De stuurgroep bestond uit een samenstelling van 4 verenigingen en 1 team van wijkbeheer. Ook was er een nauwe samenwerking met team Sport van de gemeente Veendam.

Belangrijk resultaat is dat we d.m.v. Sportdorp Wildervank totaal 32 vernieuwende activiteiten hebben georganiseerd. Hiervan zijn er 10 structureel geworden bij verschillende lokale verenigingen. Onze doelstellingen hebben we hiermee gehaald en daar zijn we trots op! Daarnaast zijn er 2 structurele evenementen opgezet: de Beachsportweek en de Sport- en Gezondheidsmarkten. Deze evenementen vormen het gezicht van het Sportdorp: samenwerking met en tussen verschillende verenigingen en organisaties en de inwoners laten zien en contact brengen met het (vernieuwende)sportaanbod.

Tot slot hebben de rolstoelbasketballers het vorige seizoen - in combinatie met een andere vereniging - deelgenomen aan de landelijke competitie. Voor de deelnemers was dit een mooie ervaring en een mooi resultaat op welke wijze vernieuwend sportaanbod tot nieuwe initiatieven kan leiden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website