Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Sportdorp Vlagtwedde is een groot succes geworden!

De sportverenigingen hebben op goede wijze het project opgepakt en gaan dit zelfstandig voort zetten. Er dus een goede lokale samenwerking ontstaan tussen verschillende soorten organisaties (sportverenigingen, dorpsbelangen, fysiotherapie, recreatiepark en jongeren- en ouderenwerk).

We hebben gevarieerd sportaanbod aangeboden (15 modules) en daarvan is 10x sportaanbod structureel ingebed. Er

hebben totaal 717 mensen deelgenomen aan enige vorm van nieuw aanbod; 250 mensen hebben deelgenomen aan

Sportdorp-activiteiten. Het project wordt gecontinueerd; de

stuurgroep zet na de projectperiode Sportdorp zelfstandig voort binnen een eigen nieuw opgezette entiteit (stichting).

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Er is 15 keer nieuw sportaanbod gerealiseerd in Sportdorp Vlagtwedde. U moet daarbij denken aan hardlopen (clinic, loopgroep en evenement), beachvolleybal, BMX-fietsen, freerunning, judo en bijvoorbeelde de mudrace (modder en obstakelrace). Daarbij hebben we ruim 700 mensen in beweging gekregen. 10 keer sportaanbod heeft een structureel vervolg gekregen.

Het project wordt gecontinueerd; de stuurgroep zet na de projectperiode Sportdorp zelfstandig voort binnen een eigen nieuw opgezette entiteit (stichting)

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Een leven lang actief in de eigen omgeving”

 

Het succesvolle project Sportdorp uit de provincie Groningen is nu landelijk ontwikkeld tot de methodiek “vitale kernen en buurten”. Met de methodiek van vitale kernen en buurten willen de betrokken organisaties de leefbaarheid in Vlagtwedde vergroten en sportparticipatie bevorderen. Sport en bewegen is daarbij het bindmiddel.

 

In een vitale kern spelen de bewoners en sportaanbieders een hoofdrol. Op basis van de behoefte en ideeën van de inwoners wordt een vernieuwend sport- en beweegaanbod dichtbij de mensen gecreëerd. Samenwerking van sportverenigingen en andere lokale partijen in het dorp staat centraal. Het nieuwe (sport)aanbod wordt laagdrempelig aangeboden in de vorm van activiteiten, modules en flexibele lidmaatschappen. Zo kunnen zoveel mogelijk inwoners (vaker) gaan sporten. Actief meedoen is het sleutelwoord; soms als consument, soms als aanbieder of vrijwilliger of soms gewoon als supporter. Voorzieningen worden zo beter benut en de sociale structuur versterkt. De leefbaarheid wordt vergroot en er ontstaat een vitale kern.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website