Projectomschrijving

In Burgh Haamstede wordt middels Sportdorp ingezet op gezonde en sportieve wijken. Vanwege de toenemende vergrijzing, het groeiend aantal alleenstaanden met depressie en een groeiend aantal ouderen met overgewicht en inactief leven, is 50+ en personen met een gezondheidsachterstand de doelgroep waarop we ons richten. 

Een gemêleerd gezelschap van sport- en beweegaanbieders en overige partijen binnen de ouderenzorg en gezondheidszorg, zijn gezamenlijk bereid innovatief sportaanbod en lidmaatschapsvormen te introduceren afgestemd op de behoeften van de doelgroep.

Burgh Haamstede is qua locatie de ideale invulling voor Sportdorp. Openbare ruimte met veel bos, strand, duin en openbaar groen. Precies dat waar 50 plussers behoefte aan hebben.

De interventie ‘Sportdorp’ zal leiden tot stijging van de sportparticipatie, minder aanspraak op gezondheidszorg en zorgkosten, vergroting van leefbaarheid en sociale cohesie, versterking van sportverenigingen en verbeteren van de bezettingsgraad van sportaccommodaties.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website