Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Sport en Gezin organiseert diverse sportieve activiteiten in en om het Pagecentrum in Stadskanaal. Door middel van zogenaamde strippenkaarten kan kennis gemaakt worden met een breed aanbod sportieve activiteiten. Er kan worden gezwommen, gefitnest en gelopen worden onder begeleiding van gediplomeerde coaches. ook kan er via het KNZB my Swimcoach programma een personal trainer krijgen , waarbij je online je schema's download. De bedoeling van het hele project is om de ouders/begeleiders van de tribune te krijgen terwijl hun kind aan het sporten is, om zo zelf ook lekker bezig te zijn. Dit heeft tot doel om ouders/verzorgers verantwoord te laten bewegen.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Sport en Gezin is 3 januari 2015 van start gegaan, bij de kick off werd een grote opkomst gerealiseerd, en de verschillende activiteiten zijn goed bezocht. Door een breed aanbod te creëren was er voor elk wat wils. Daarnaast zijn er ook een aantal clinics en workshops gegeven waar enthousiast aan deelgenomen is. Het vrij zwemmen op de daarvoor beschikbare uren is enorm gegroeid, en ook is er veel interesse in een vervolg op de borstcrawlcursus.

Voortgangsverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Sport en Gezin Stadskanaal organiseert diverse sportieve activiteiten in en om het Pagecentrum in Stadskanaal. door middel van strippenkaarten kan kennis gemaakt worden met een breed aanbod sportieve activiteiten. Zo kan er gezwommen, gefitnest en hard gelopen worden voor een aantrekkelijk probeer tarief. Verder bestaat er de mogelijkheid om via Mijn Zwem Coach van de KNZB een " personal" trainer te krijgen, waarbij je online je trainingsschema's download.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Sport en Gezin Stadskanaal is 3 januari van start gegaan met een Nieuwjaarsduik. Hierbij werd een grote opkomst gerealiseerd van ongeveer 100 deelnemers, zowel binnen als buiten de doelgroep. De weken daarna zijn de verschillende activiteiten opgestart. Totaal zijn er tot en met juli ongeveer 100 " startkaarten" verkocht, waardoor we tevreden zijn met de start. het ene onderdeel is populairder dan het andere, vooral hardlopen onder begeleiding valt tegen. We zoeken daar naar een alternatief, om mensen te enthousiasmeren. Ook hebben we een aantal workshops georganiseerd, die stuk voor stuk erg goed bezocht zijn. De projectgroep heeft de eerste 6 maanden wekelijks vergaderd in het Pagecentrum. Na de zomerstop is dit teruggebracht naar eens per 2 weken.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Inwoners van Stadskanaal, 25-45 jaar, sporten minder dan het landelijk gemiddelde. Zij willen graag sporten op momenten dat hun kinderen ook sporten of op momenten die makkelijk zijn in te passen in de dagelijkse drukte. Dit aanbod wordt momenteel onvoldoende geboden. Met deze Sportimpuls aanvraag willen de Zwemvereniging Nova, het Pagecentrum, KNZB en de gemeente, de handen ineen slaan om deze doelgroep een flexibel en aantrekkelijk sportaanbod te bieden. Alle partijen staan open voor goede samenwerking, uitbreiding van het sportaanbod en willen het aanbod meer afstemmen op wensen van volwassenen (met en zonder kinderen) in de leeftijd van 25 tot 45 jaar in de wijk Stadskanaal centrum.

 

Het project heeft ten doel 300 inwoners in de leeftijd 25-45 (5%) in beweging te brengen. Dit doen zij door het bestaande aanbod voor jeugdsport te combineren met aanbod (zwemmen, hardlopen & fitness) voor de ouders van deze kinderen. De baantjeszwemmers krijgen extra zwemmomenten en meer begeleiding. Daarnaast wordt in en om het sportcentrum MyLaps geïnstalleerd, zodat zwemmers en lopers hun progressie kunnen bijhouden.

 

Dit gaan zij doen met behulp van de volgende interventies:

- Sportaanbod voor ouders met jonge kinderen

Ouders kunnen gelijktijdig met hun kinderen sporten gedurende een 10-weeks begeleid introductieprogramma. Daarna is er doorstroom mogelijk naar structureel sportaanbod.

- MijnZwemcoach.nl

Banen zwemmen wordt aantrekkelijker met begeleiding op de kant, trainingsschema’s en techniekclinics.

 

Parallel hieraan worden trainers opgeleid, wervingscampagnes gestart en een kick-off event georganiseerd. Alle activiteiten vinden plaats vanuit Sportcentrum Pagedal. Door verschillende sportvormen aan te bieden, ontwikkelt de vereniging zich tot Open Club, waar een divers sportaanbod er voor zorgt dat deelnemers/leden langer en vaker sportief actief zijn binnen de sportvereniging.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website