Projectomschrijving

Sociaal Vitaal in Oosterhout (NB). Een deel van de ouderen in Oosterhout voelt zich eenzaam, is inactief en heeft te weinig veerkracht om hierin een gewenste verandering te brengen. Zorg, sport, en welzijnspartners delen deze ervaring met het oog op zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met name in de wijken Oosterheide en Slotjes. Er is sprake van een hoge vergrijzing en relatief veel kwetsbare ouderen.

Sociaal Vitaal programma. Het Sociaal vitaal programma brengt (beweeg)activiteiten naar de wijk om de deelnemers handvatten en inzicht te geven hoe zij zelf het proces van ouder worden in gezondheid - wonen - en meedoen kunnen beïnvloeden. Coaching op Leefstijl, Cognitieve Fitness en Personal Training Plus worden toegevoegd aan het programma.

Partners. In de uitvoering werken Fysiotherapiepraktijk Maarten Kok en Moove Oosterhout (sport- en bewegen) samen met Stichting GALM (interventie - eigenaar), Sportservice Noord Brabant, Werkgroep Preventie, BO Slotjes Oost en SHBO.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website