Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Zaal- en straatvoetbal zijn momenteel erg in trek bij jongeren en kinderen in Apeldoorn. Menige zijn dagelijks te vinden op de voetbalcourts en in de kleine sportzalen in de wijk.

 

OSSO (op straat sportief ontmoeten) begeleidt deze jongeren in het voetballen op straat. Hierdoor is een samenwerking ontstaan tussen het OSSO project, de KNVB en meerdere voetbalverenigingen. Het project zit vol met succesverhalen en daarom zijn wij verheugd dit door te hebben kunnen ontwikkelen tot een officiële schoolzaalvoetbalcompetitie Futsal School League Apeldoorn.

 

Deze competitie heeft vorm gekregen door: het jongerenwerk van St. Wisselwerk (project OSSO), de KNVB, Voortgezet Onderwijs en voetbalvereniging (WSV Apeldoorn). Hierbij is het jongerenwerk (in deze OSSO-coaches) de stimulans. De training en begeleiding van de voetballers wordt door hen op zich genomen. Vanuit de wijken, buurten, en de scholen is het project geïntegreerd binnen het sportaanbod van de KNVB, waarbij hen de organisatorische zaken op zich hebben genomen. De voetbalvereniging is er voor verdere doorstroom van de deelnemers. De competitie heeft 2 jaar zeer succesvol gedraaid met in totaal 16 deelnemende teams. Uiteraard word het gecontinueerd.

 

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Totaal bereik jongeren FSLA: Deelnemers Vrijwilligers:

 

WSV/OSSO 1: 16 3

WSV/OSSO 2: 10 4

WSV/OSSO 3: 13 2

WSV/OSSO 4: 10 2

 

Jeugd KNVB competitie:

 

WSV/Sprenkelaar B1: 11 2

WSV/EDISON B1: 13 3

WSV/JONGERENCENTRUM 7312 B1: 10 4

Apeldoornse boys B1: 10 3

Teuge SP B1: 13 2

Voorwaarts B1: 9 3

WSV C1: 15 2

WSV C2: 12 1

WSV/EDISON C1: 15 2

WSV/KSG C1: 16 2

Teuge SP C1: 12 3

Apeldoornse boys C1: 10 2

 

School activiteiten:

KSG: 30 2

Edison: 32 3

 

Buurt activiteiten:

De Maten: 60 4

Zevenhuizen: 85 4

Zuid: 45 4

 

 

Totaal: 447 57

 

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Schoolzaalvoetbalcompetitie Apeldoorn

 

Door de naschoolse activiteiten die in Apeldoorn door Wisselwerk en de KNVB zijn georganiseerd, werd duidelijk dat zaalvoetbal onder de jeugd enorm populair is. Vanwege dit succes wil Wisselwerk in samenwerking met de KNVB nu een schoolzaalvoetbalcompetitie introduceren in Apeldoorn. Met name een moeilijk bereikbare doelgroep blijkt geïnteresseerd te zijn in deze zaalvoetbal activiteiten. Vanuit afspraken met gemeente Apeldoorn ligt hierin een prestatie afspraak aan ten grondslag voor de betrokken instantie Accres (sportstimulering) en st. Wisselwerk (jongerenwerk). Ook vanuit scholen ligt beleid om schooluitval onder deze moeilijke doelgroep te voorkomen. Wij zien hierin zaalvoetbal als middel om uitvoering te geven aan dit gemeentelijk en intern beleid van de betrokken organisaties. Met het voortgezet onderwijs (8 scholen) zijn gesprekken gevoerd inzake deelname. Op deze gesprekken is positief gereageerd vanuit de scholen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website