Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Judoclub Drunen heeft met haar maatschappelijke partners twee jaar het Schooljudo-project op een aantal basisscholen in de gemeente Heusden kunnen draaien. In deze twee jaar zijn meer dan 1000 kinderen tussen de 6 en 10 jaar in aanraking gekomen met judo middels 6 judolessen die tijdens de gymles op school werden gegeven door bevoegde (‘echte’) judoleraren. Een kleine 10% van hen stroomde vervolgens door naar judolessen die bij de club zelf werden gegeven. De club heeft tijdens de subsidieperiode voldoende materialen, expertise en lokale netwerpartners verzameld om de interventie duurzaam voort te zetten hetgeen in 2016 zal gebeuren. Ook is het een good practice gebleken voor de methode van Schooljudo.nl.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Veel kinderen zijn enthousiast geworden over judo en zijn zelf de sport gaan beoefenen. Anderen hebben van de belangrijkste vaardigheden in korte tijd veel meegekregen en ervaren een lagere drempel om te gaan sporten. De gymdocenten van de scholen waarmee samengewerkt is hebben veel geleerd over stoeivormen en andere beweegvormen uit de judolessen die zij op een verantwoorde wijze in hun eigen lessen kunnen toepassen. Verder is de deskundigheid en de ervaring van zowel bestuurders als trainers bij de judoclub ontzettend heeft doen toenemen hetgeen een veel grotere maatschappelijke impact van de club nu en in de toekomst mogelijk heeft gemaakt.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

JC Drunen wil middels de Sportimpuls 1000 kinderen uit groep 3 t/m 6 op vijf basisscholen in twee jaar kennis laten maken met Schooljudo.nl. Het programma van Schooljudo.nl zien wij als een uitgelezen mogelijkheid om structureel judo op basisscholen aan te bieden.

 

Schooljudo.nl heeft de afgelopen 9 jaar op circa 1.200 scholen programma’s uitgevoerd.

 

Wij richten ons op de dorpskern Drunen in gemeente Heusden. In Drunen is slechts 31 á 35% van de kinderen tussen 5-10 jaar lid van een sportvereniging.

 

Middels het programma Schooljudo.nl willen wij bijdragen aan een verhoging van de sportparticipatie in de wijk. Onze doelgroep bestaat uit kinderen van 6-10 jaar die te weinig bewegen.

 

Middels een inclusive aanpak bereiken we echter alle kinderen uit groep 3 t/m 6. Voor de interventie Schooljudo.nl werken wij samen met Stichting de Schroef, Gemeente Heusden, Schooljudo.nl en basischolen Olof Palme, ’t Span/De Wegwijzer, OBS Jongleren, De Bolster en SBO De Regenboog.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website