Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In Vlijmen hebben vier sportverenigingen de handen ineen geslagen. Jonge ouders van kinderen die op dat moment al actief aan het sporten zijn, kunnen deelnemen aan een combinatie van hardloop/bootcamp trainingen. Ouders van voetbalvereniging Vlijmense Boys, korfbalvereniging NDZW, hockeyvereniging VMHC en dansschool Studio Max kunnen deelnemen aan het ouder-kind sporten.

In het seizoen 2014-2015 zijn ongeveer 20 ouders actief bezig geweest middels het ouder-kind sporten. Het is een nieuw initiatief van vier verenigingen en het fitness centrum in Vlijmen, waardoor in het eerste seizoen de focus lag op bekendheid genereren.

In het najaar 2015 werd het ouder-kind sporten opnieuw georganiseerd. Helaas leverde dit maar 7 deelnemers op, waarbij 5 deelnemers structureel deelnamen en 2 incidenteel. Er is mede daarom besloten het ouder-kind sporten te eindigen per december 2015. Het was een stap te vroeg in de gemeente Heusden om het ouder-kind sporten tot een succesverhaal te maken.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Gedurende de drie cycli van het ouder-kind sporten hebben vier deelnemers structureel deelgenomen aan het ouder-kind sporten. Twee van deze deelnemers waren al actief en twee ervan waren inactief voordat ze begonnen met het ouder-kind sporten. Alle andere deelnemers wisselden af. Dit heeft veelal te maken met de wisselende trainingstijden bij de hockeyvereniging (de vereniging waar de meeste leden vandaan kwamen). Omdat de trainingstijden van de kinderen veranderen, kunnen de ouders niet meer deelnemen aan het ouder-kind sporten. Het bleek moeilijk om ouders echt over de streep te trekken om te gaan deelnemen aan het ouder-kind sporten. Zij zagen voornamelijk onmogelijkheden voor deelname.

Voortgangsverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Ouder-kind sporten op sportpark Vlijmen

 

In Vlijmen hebben vier sportverenigingen de handen ineen geslagen. Jonge ouders van kinderen die op dat moment al actief aan het sporten zijn, kunnen deelnemen aan een combinatie van hardloop/bootcamp trainingen. Ouders van voetbalvereniging Vlijmense Boys, korfbalvereniging NDZW, hockeyvereniging VMHC en dansschool Studio Max krijgen actief de mogelijkheid aangeboden om mee te doen aan het ouder-kind sporten.

 

In het afgelopen seizoen 2014-2015 heeft zowel in het najaar van 2014 als in het voorjaar van 2015 een groep ouders actief deelgenomen aan het ouder-kind sporten. De ambitie is er om in het seizoen 2015-2016 twee keer in de week het ouder-kind sporten aan te bieden en om meer ouders te overtuigen om deel te nemen aan het sporten. De focus moet nog meer liggen op dat op ieders niveau gesport kan worden.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In het seizoen 2014-2015 zijn ongeveer 20 ouders actief bezig geweest middels het ouder-kind sporten. Het is een nieuw initiatief van vier verenigingen en het fitness centrum in Vlijmen, waardoor we in het eerste seizoen voornamelijk bezig zijn geweest om bekendheid te genereren.

Vier van deze deelnemers zijn structureel gaan deelnemen; de andere ouders wisselen, voornamelijk omdat de trainingstijden van de kinderen wisselen, waardoor de ouders niet meer kunnen deelnemen.

Ambitie is om de structurele deelname te verhogen naar 10-15 deelnemers in het seizoen 2015-2016.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Hockeyclub VMHC gaat een ouder-kind programma opzetten in samenwerking met voetbalvereniging Vlijmense Boys, dansschool Studio Max, sportcentrum Total Fit Vlijmen en de combinatiefunctionaris die in dienst is van Stichting de Schroef. Het gaat hier om ouders met jonge kinderen die naar de training van hun kind staan te kijken. Wij willen deze ouders, die het vaak te druk hebben om te sporten, juist op dat moment een sportaanbod op maat aanbieden. Op dat moment hebben de ouders tijd om te sporten en wij bieden de gelegenheid ervoor.

 

Wij bieden tweemaal per week een hardloop/bootcamp programma aan op sportpark De Hoge Heide in Vlijmen. Op dit sportpark zijn alle sportaanbieders actief waardoor de ouders niet hoeven te reizen om te kunnen sporten. Het aanbod is goedkoop (25 euro voor 10 keer sporten), vrijblijvend (strippenkaart systeem) en op het moment waarop ouders de tijd hebben om te sporten. Het probleem van ouders die tijdens de training op hun andere kind(eren) moet letten wordt teniet gedaan door de aanwezigheid van een oppas tijdens het ouder-kind sporten. Op deze manier hebben de ouders die willen sporten geen enkele reden meer om niet deel te nemen aan het ouder-kind sporten. Uit onderzoek van Stichting de Schroef is gebleken dat er vraag is naar een dergelijk programma. Ouders willen vaak wel sporten maar zien geen moment waar zij dit kunnen doen. Wij bieden de ouders deze mogelijkheid. Niet alleen in Vlijmen maar op termijn in de drie grootste dorpskernen van de gemeente Heusden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website