Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Zeker Bewegen Hengelo is een succesvol beweegprogramma uitgevoerd door Fitpunt in de gemeente Hengelo. Het doel van het project was verschillende drempels verlagen om zodoende 55-plussers structureel deel te laten nemen aan sport- en beweegactiviteiten. In 30 weken hebben we de deelnemers hun vertrouwen in de beweegmogelijkheden teruggegeven door o.a. valpreventie, balans, kracht en lenigheidsoefeningen en verschillende workshops waaronder yoga en agressieregulatie en weerbaarheid aan te bieden. In totaal hebben 200 mensen deelgenomen aan het programma en daarvan zijn 85 mensen structureel aan het bewegen gebleven. Dit is een percentage van 42,5%.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Zeker Bewegen Hengelo is een succesvol project geweest. De belangrijkste conclusie is dat we 200 inwoners uit de gemeente Hengelo in beweging hebben gekregen. Van deze 200 deelnemers zijn er 85 mensen na het project blijven bewegen. Dit is een percentage van 42,5%. Het aantal deelnemers wat we bereikt hebben is minder dan het aantal wat we in onze doelstelling benoemd hebben. Dit heeft te maken met het feit dat we in periodes wanneer we met nieuwe groepen zijn gestart onze aandacht naar deze groepen is gegaan om de kwaliteit te waarborgen. Hierdoor is in deze periode minder promotie gemaakt.

 

Voortgangsverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Zeker Bewegen Hengelo is een integraal programma uitgevoerd door Sportcentrum Fitpunt met als doel verschillende drempels verlagen en zodoende 55+ers in Hengelo stimuleren om structureel deel te nemen aan beweegactiviteiten. Het project is gebaseerd op de interventie ZekerBewegen van de Judo Bond Nederland. Bij Zeker Bewegen Hengelo richten wij ons op het versterken van het vertrouwen in eigen beweegmogelijkheden en het terugdringen van valincidenten. Tijdens het programma (her)ontdekken de ouderen hun eigen mogelijkheden in bewegen en worden met dit hernieuwde vertrouwen enthousiast gemaakt via een gedegen beweegprogramma om weer structureel te gaan bewegen. Een brede integrale aanpak over een langere periode, uitgevoerd en ondersteund door een professioneel en solide (lokaal) samenwerkingsverband gaat zorgen voor een significante verbetering in duurzame beweegdeelname, afname van overgewicht, eenzaamheid en een daling van valincidenten en kosten gerelateerd aan vallen.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Resultaten van het programma zijn dat de deelnemers meer zelfvertrouwen hebben en zich energieker en fitter voelen. Daarnaast hebben ze geleerd hoe ze een val kunnen breken en wat ze kunnen doen na een val.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Opnieuw Actief is een integraal programma uitgevoerd door Sportcentrum Fit-Punt met als doel verschillende drempels verlagen en zodoende 55+ers in de Hengelose wijk Groot Driene stimuleren om structureel deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Het project is gebaseerd op de interventie ZekerBewegen van de Judo Bond Nederland. Bij Opnieuw Actief richten wij ons op het versterken van het vertrouwen in eigen beweegmogelijkheden en het terugdringen van valincidenten en ernst van valletsel. Tijdens het programma (her)ontdekken de ouderen hun eigen mogelijkheden in bewegen en worden met dit hernieuwde vertrouwen enthousiast gemaakt via een gedegen beweegprogramma om weer structureel te gaan bewegen. Bijkomende resultaten van Opnieuw Actief zijn het terugdringen van overgewicht, een gezonde leefstijl, het verbeteren en bevorderen van de algemene (ervaren) fitheid en de hiermee samenhangende kwaliteit van leven, aanpakken van sociaal isolement en gevoelens van eenzaamheid. Een brede integrale aanpak over een langere periode (36 weken), uitgevoerd en ondersteund door een professioneel en solide (lokaal) samenwerkingsverband gaat zorgen voor een significante verbetering in duurzame beweegdeelname, afname van overgewicht, eenzaamheid en valangst en een daling van valincidenten en kosten gerelateerd aan vallen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website