Projectomschrijving

Met de interventie Sportclub als buurthuis van de toekomst zijn er bij KVVA in Amersfoort meer dan 100 mensen structureel in beweging gebracht. Door goed te luisteren naar de behoeften van de wijkbewoners en een flexibele instelling van projectleider en uitvoerders zijn er 10 activiteiten ontstaan die vandaag de dag nog steeds plaatsvinden. Ook na afronding van de projectperiode.

Er zijn twee hardloopgroepen voor volwassenen, een fiets- en wandelgroep voor ouderen, een dansmix voor oudere dames en fit met plezier voor ouderen. Daarnaast is een meiden/damesteam en een groep mannen 7x7 gestart (voetbal). Tot slot zijn er twee bootcamp-activiteiten geborgd, voor volwassenen en kinderen.

Voor met name de ouderen bleek KVVA een ideale plek om elkaar te ontmoeten en daarnaast ook actief te zijn. Er zijn nieuwe vriendschappen gesloten. De kantine van KVVA heeft hierdoor overdag een nieuwe functie gekregen, wat extra gezelligheid met zich brengt. Door dit project heeft de club een grotere betekenis gekregen voor de mensen van het Soesterkwartier en de leden van de club.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website