Projectomschrijving

Mixed Hockeyclub Heerhugowaard start in samenwerking met twee VMBO-scholen, de Verenigingswinkel en Sportservice Heerhugowaard met 'Jongeren Actief Heerhugowaard'. Samen zorgen we dat actieve jongeren blijven bewegen en niet-actieve jongeren gaan bewegen. Kern van 'Jongeren actief Heerhugowaard’ is de jeugd zelf betrekken en inzetten, zodat het sportaanbod aantrekkelijker wordt voor de doelgroep. Met behulp van WhoZnext denken en helpen de al actieve jongeren op de club mee met vernieuwing van het aanbod.

In samenwerking met het onderwijs brengen we de sport dichter naar de jeugd toe. De niet actieve leerlingen worden via de club bereikt door ‘Kennismaking met hockey in het VO’. Met hetzelfde doel zetten de VMBO-scholen de interventie 'Alle leerlingen actief' in.

Via het lokale sportloket en de Verenigingswinkel worden andere sportverenigingen benaderd om deel te nemen aan Jongeren Actief. Het project sluit aan bij de beweging ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ waar de gemeente Heerhugowaard zich actief voor inzet.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website