Projectomschrijving

'Gym Fitness Poeldijk' heeft samen met andere sportaanbieders, de gemeente Westland, Vitis welzijn en sportservice Zuid Holland een GALM project in combinatie met Fitness 2.0 opgezet in de dorpskern Poeldijk. GALM is een bewegingsstimuleringsprogramma voor senioren in de leeftijd van 55-85 jaar die onvoldoende lichamelijk actief zijn. Fitness 2.0 heeft als doel het stimuleren van sport en beweeggedrag bij volwassenen met gezondheids- en/of bewegingsachterstand, door het samenstellen van een passend sport en beweegaanbod (lokale sportmenukaart). In Poeldijk was er weinig sport en beweegaanbod dat aansluit bij de behoeften van deze ouderen.
Het project Fifty Fit heeft met de lokale sportaanbieders ervoor gezorgd dat er een beweegaanbod kwam dat aansloot bij de doelgroep waarna 1300 ouderen zijn benaderd om deel te nemen aan het project. 127 ouderen hebben uiteindelijk deelgenomen aan de fittest waarna er 3 beweeggroepen (GALM) zijn opgestart. Daarnaast zijn deelnemers doorverwezen naar de opgestelde lokale sportmenukaart en/of naar het reguliere aanbod van de sportaanbieders.
Na 2 jaar maakt bijna 10% van de doelgroep inactieve 55 plusser structureel gebruik van het reguliere beweegaanbod in Poeldijk.  

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website