Projectomschrijving

B-Fit Maassluis is opgezet voor leerlingen en ouders van 3 basisscholen en biedt hen een integraal programma waarin sporten, bewegen, gezonde voeding en voorlichting centraal staan. Ouders en leerlingen worden actief betrokken bij de aanpak. 

Gestart wordt met een grootse KICK-OFF B-FIT. Vervolgens worden twee jaar lang 5 beweegmomenten per week georganiseerd, waaronder pauzesport. Ieder kwartaal worden voorlichtingsbijeenkomsten voor kinderen en ouders in een echte Amerikaanse schoolbus georganiseerd. Daarnaast komt er een wekelijkse kookles waaronder smaaklessen, gevolgd door een wedstrijd ‘Wie bedenkt de beste schoollunch van Maassluis’. De recepten worden gebundeld in een Schoollunch Receptenboek Maassluis, waarmee thuis gevarieerde gezonde lunches kunnen worden gemaakt.

Het project is een initiatief van Welzijnsorganisatie E25 en Bureau De Laat en is ontwikkeld met het Openbaar Kind Centrum De Westhoek, Kardinaal Alfrinkschool en de Prinses Christinaschool; het Centrum voor Jeugd en Gezin, hockeyvereniging MHV Evergreen, het Lentiz Life College en de gemeente Maassluis.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website