Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Atletiek, ook voor jou! is een project waar kinderen, jong volwassenen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking de sport Atletiek zijn gaan beoefenen bij Atletiek Vereniging Flakkee in Middelharnis.

Op dit moment zijn er 8 volwassenen met een verstandelijke beperking welke iedere week trainen op de atletiekbaan van AV Flakkee.Ook zijn zij lid geworden van deze vereniging.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Na een projectperiode van 2 jaar is het besluit genomen om het aanbod vd sport atletiek voor kinderen met een (verstandelijke) beperking te gaan stoppen ivm te weinig animo. Bij de volwassenen is het project een succes geweest!! Er zijn 8 atleten welke wekelijks komen sporten bij AV Flakkee. Onder begeleiding van een bewegingsagoog en 2 CIOSstudenten trainen de atleten iedere maandagavond een uur op de atletiekbaan, waar zij de diverse onderdelen van atletiek aangeboden krijgen.

Voortgangsverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het project Atletiek, ook voor jou! is nu een jaar bezig. Wekelijks nemen er 8 volwassenen met een verstandelijke beperking deel aan de atletiektraining bij AV Flakkee in Middelharnis. De trainingen worden op dit moment (nog) verzorg door een bewegingsagoog van stichting Zuidwester. Na 1 november 2018 is het de bedoeling dat de trainingen verzorgd gaan worden door trainers van AV Flakkee.

Alle 8 de sporters zijn in de tussentijd lid geworden van AV Flakkee. Ook hebben er een aantal atleten deel genomen aan 2 (wedstrijd)lopen, wat een bijzondere ervaring was en absoluut naar meer smaakte.

 

In het voorjaar van 2017 zijn we begonnen met kennismakingslessen op speciaal basisonderwijs. In 3 gymlessen kregen de kinderen veel facetten van de sport atletiek aangeboden. Ontzettend veel kinderen waren enthousiast. Na de kennismakingslessen op de scholen, volgde er in de voorjaarsvakantie een familiedag, welke druk werd bezocht en wat een erg leuke dag was.

Vervolgens zijn we gestart met een kindergroep, maar na een aantal weken bleek het een valse start te zijn. Met de week kwamen er minder kinderen, waarna we besloten om er tijdelijk mee te stoppen. In de tussentijd werd er gekeken hoe we het project voor de kinderen beter op konden gaan zetten.

Er volgde nog 1 kennismakingles op de scholen en de week er na hebben we een herstart gemaakt met de atletiektrainingen en deze bleek beter te zijn. Op dit moment nemen er 13 kinderen deel aan de trainingen van Atletiek, ook voor jou! De eerste 4 trainingen zijn gratis en daarna hopen wij dat de kinderen enthousiast blijven en lid gaan worden van de Atletiekvereniging.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het project Atletiek, ook voor jou! is nu een jaar bezig. Wekelijks nemen er 8 volwassenen met een verstandelijke beperking deel aan de atletiektraining bij AV Flakkee in Middelharnis. Ook zijn zij allemaal lid geworden van de AtletiekVereniging.

In het voorjaar van 2017 zijn we gestart met een kindergroep, maar na een aantal weken bleek het een valse start te zijn. Na de herfstvakantie hebben we een herstart gemaakt en deze bleek beter te zijn. Op dit moment nemen er 13 kinderen deel aan de trainingen van Atletiek, ook voor jou!

Wij hopen dat de kinderen enthousiast blijven en lid gaan worden van de Atletiekvereniging.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Hoofddoel van het project is tweeledig;

- de sport- en beweegparticipatie en -intensiteit van mensen met een verstandelijke beperking op Goeree-Overflakkee, vanaf 6 jaar oud, structureel verhogen;

- de sport- en beweegparticipatie en -intensiteit van kinderen met gedragsproblematiek en/ of ontwikkelingsachterstand op Goeree-Overflakkee, tussen de 6 en 18 jaar oud, structureel verhogen.

 

Gemeenschappelijke factor is dat beide doelgroepen een andere benadering en andere omstandigheden vragen tijdens sportbeoefening, die intensiever is dan regulier sportaanbod. Binnen deze aanvraag wordt dit sportaanbod als 'aangepast sporten' geduid, binnen het project 'Atletiek, ook voor jou!'

 

Gezien de minimale mogelijkheden tot aangepast sporten op Goeree-Overflakkee (en specifieker in Middelharnis/Sommelsdijk) is een breder aanbod aangepast sporten op Goeree-Overflakkee van wezenlijk belang. Op dit moment is er voor deze doelgroep alleen G-voetbal op Goeree-Overflakkee aanwezig om als sport (in competitieverband) te beoefenen. G-voetbal wordt enkel vanaf 16 jaar oud aangeboden.

 

Naast de (on)mogelijkheden van de doelgroep is er ook scherp gekeken naar een invulling van de interventie Iedereen kan sporten! welke goed past bij de betrokken samenwerkingspartners binnen het project. Een geleidelijke aanpak zal leiden tot maximaal resultaat, zo is de opvatting van alle betrokken partijen.

 

Professionele bewegingsagogen vanuit de lokale woon-/zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke handicap, stichting Zuidwester, zullen bij aanvang van het project het sportaanbod bij de betreffende sportaanbieder op de locatie verzorgen.

Gedurende het project verschuift de leiding van de groepen steeds meer van de professional naar de vrijwilliger binnen de sportvereniging. Deze zal aan het eind van de projectperiode in staat zijn het aangepast sportaanbod zonder professionele ondersteuning voort te zetten en de deelnemers zullen als lid van de vereniging structureel sportief actief blijven.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website