Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Wij hebben de interventie Bewegen op Recept uitgevoerd voor kinderen en volwassen met fysieke klachten en/of overgewicht. Voor volwassenen met een verstandelijke beperking of NAH hebben we de interventie KombiFit ingezet.

Beide interventies behelsden het kennis maken met diverse sporten en beweegvormen om te ondervinden wat leuk is/past bij de beperking.

De deelnemers konden 2x ca.12 weken meedoen om vervolgens te bepalen waar ze mee verder wilden gaan.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Bij een groot aantal deelnemers zag je een significant gewichtsverlies. Ook de deelnemers met artrose gaven aan baat te hebben bij het sporten. De deelnemers van Bewegen op Recept zijn doorgestroomd naar of een sportvereniging of naar een gevarieerd sportuurtje, elders of bij de vereniging zelf.

 

Bij KombiFit was de doorstroom lastiger. Deze deelnemers hadden al een flinke stap moeten nemen om überhaupt aan de interventie mee te komen doen, uitstromen was voor velen een stap te veel. De bekendheid en veiligheid van de ontstane groep waren voor deze doelgroep belangrijke factoren om niet weg te willen.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Onze vereniging richt zich op bewoners van de omliggende buurten en wil graag een sportaanbod aanbieden voor mensen met een geestelijke beperking welke wel/niet aangeboren is.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website