Projectomschrijving

Volleybal en hockey zijn populaire sporten in Nederland. Naast positieve aspecten brengen deze sporten echter ook risico's met zich mee: jaarlijks lopen volleyballers en hockeyers gemiddeld respectievelijk 170.000 en 120.000 blessures op. De twee oefenprogramma’s VolleyVeilig en Warming-up hockey zijn effectief bevonden voor het verminderen van blessures bij volleyballers en hockeyers. Daarom is het doel van dit project tweeledig:

  • Het ontwikkelen van twee gestructureerde implementatieplannen (sport specifiek) zodat de landelijke implementatie van VolleyVeilig en Warming-up hockey bevorderd kan worden.
  • Het initiëren en evalueren van de landelijke implementatie van VolleyVeilig en Warming-up hockey.

Voor de implementatieplannen worden groepsinterviews met relevante organisaties en personen binnen beide sporten gehouden zodat implementatiestrategieën kunnen worden ontwikkeld. Vervolgens vindt de evaluatie van de implementatie van VolleyVeilig en Warming-up hockey plaats.

De projectleider vertelt over de resultaten van de oefenprogramma’s die in samenwerking met sportfysiotherapeuten, trainers en spelers zijn ontwikkeld.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website