Projectomschrijving

Vanaf 2013 hebben de Wageningen Universiteit en het Radboudumc samen met partners (Kenniscentrum Sport, VSG, ROS en KNGF) het onderzoeksproject 'Buurtsportcoaches en de verbinding tussen zorg, sport en bewegen' uitgevoerd. 13 buurtsportcoaches uit 9 verschillende gemeenten zijn gevolgd. Daarnaast hebben 402 activiteitendeelnemers fittesten gedaan en zijn 330 vragenlijsten ingevuld.

Buurtsportcoaches kunnen een rol hebben als doorverwijzer, organisator of beweegmakelaar. De context waarin ze werken bepaalt mede of de doelen en de juiste doelgroep bereikt worden. Buurtsportcoaches die werken vanuit een integrale visie samen met zorgprofessionals realiseren meer verbindingen en een breder aanbod dan buurtsportcoaches die alleen vanuit de sportsector werken.

De doelgroep die beweegactiviteiten het meest nodig heeft wordt vooral bereikt via samenwerking met de zorg. Zij zijn wel het moeilijkst te werven en de verbetering van de fysieke fitheid is minimaal, tenzij ze intensiever deelnemen aan activiteiten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website