In het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen kregen afgeronde projecten van het Onderzoeksprogramma Sport 2013-2016 een extra verspreidingsimpuls, een zogenaamd Verspreidings- en implementatie-impuls (VIMP). Het doel van deze extra impuls is het beter beschikbaar maken van de ontwikkelde kennis en innovaties voor de eindgebruikers. 5 van deze projecten kozen ervoor om hun onderzoeksresultaten vast te leggen op film.

Real-time feedback schaatsprestaties

In dit filmpje gaat het over de zoektocht naar de ideale schaatsslag. Een dynamisch computermodel van een schaatser is ontworpen. Daarnaast zijn bijpassende ‘klapmeetschaatsen’, die de afzetkrachten van een schaatser continu meten en de data draadloos verzenden, ontwikkeld. In dit filmpje krijg je antwoord op de vraag of het inmiddels mogelijk is om schaatsers en coaches tijdens trainingen real-time van visuele feedback te voorzien.

Optimalisatie van voortstuwing over en door het water

Dit filmpje geeft een impressie van het project dat roeiers helpt hun bewegingstechniek te optimaliseren door nieuwe meetsystemen en vormen van feedback te ontwikkelen. Er is een systeem ontwikkeld waarmee nagegaan wordt hoe de bewegingsuitvoering moet worden aangepast om zo efficiënt mogelijk over het water te bewegen met bijbehorende feedback.

Verbinding zorg, sport en bewegen

Impressie van het onderzoeksproject ‘Verbinding zorg, sport & bewegen’ naar de samenwerking tussen buurtsportcoaches en de zorg om de impact van leefstijlinterventies te vergroten.

Haalbaarheid en effectiviteit van financiële prikkels

Terugblik op het onderzoeksproject ‘Haalbaarheid en effectiviteit van financiële prikkels ter bevordering van lichamelijke activiteit’ naar de effecten van belonen van deelnemers op het doorlopen van een leefstijlprogramma.

Statusmonitoring bij topsporters

Impressie van het onderzoeksproject ‘Statusmonitoring bij topsporters’ naar het vergemakkelijken van de monitoring van zwematleten met behulp van sensoren die hartfrequentie, bewegingssnelheid en bewegingsfrequentie real time, synchroon en betrouwbaar kan meten met minimale impact op de sporter met als doel de uiteindelijke optimalisatie van het trainingsprogramma en betere prestaties.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website