Projectomschrijving

In dit project “Fangage for Football” wordt slimme technologie ingezet om supporters in het stadion actief en positief te betrekken en om afwijkende en ongewenste geluiden te identificeren.
Geluidscamera’s kunnen het enthousiasme van de fans meten en lokaliseren. Hiermee kunnen fans worden gemotiveerd om de club positief aan te moedigen: “fan engagement”. De geluidscamera’s met AI kunnen positieve spreekkoren herkennen. Met deze informatie kan bijvoorbeeld de tekst van het spreekkoor op schermen als “stadionkaraoke” worden weergegeven. Met de AI, anomaliedetectie, kunnen ook afwijkende en ongewenste geluiden worden gesignaleerd.
Het is mogelijk om de geluidsopnames te richten op de locatie in het stadion waar de afwijking wordt vastgesteld. De beeldcamera’s kunnen ook automatisch inzoomen op de betreffende locatie. Een menselijke operator kan vervolgens live of achteraf met de opgeslagen data (beeld en geluid) gericht luisteren naar de afwijkende geluiden en indien nodig actie ondernemen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website