Mobiele menu

CASA AISS

Projectomschrijving

Het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA) zet zich ervoor in dat mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte de kans krijgen om:
1) hun sport- en beweegmogelijkheden maximaal te ontdekken en ontwikkelen;
2) op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten aan een gezonde leefstijl te werken;
3) de hoogst haalbare sportprestaties te bereiken door de inzet van technologie en innovaties.

In dit project is een netwerk- en organisatiestructuur opgezet waarmee CASA in staat is om een partij met een praktijkvraag binnen een maand een palet aan mogelijke dienstverlening aan te bieden. De  kernactiviteiten van CASA zijn het ontwikkelen van nieuwe kennis, het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktijkrelevante producten en adviezen, het uitvoeren van op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde testprotocollen en het organiseren van netwerk- en kennisbijeenkomsten. CASA richt zich daarbij op de kennisthema’s: Actieve leefstijl – vitaliteit en Prestatieverbetering.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

Het Centrum voor Aangepast Sporten Amsterdam (CASA), onderdeel van het, geaccrediteerde sportinnovatorcentrum, AISS zet zich ervoor in dat mensen met een fysieke beperking of chronische ziekte de kans krijgen om: 1) hun sport- en beweegmogelijkheden maximaal te ontdekken en ontwikkelen; 2) op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten aan een gezonde leefstijl te werken; en 3) de hoogst haalbare sportprestaties te bereiken door de inzet van technologie en innovaties. De kernactiviteiten van CASA zijn: het ontwikkelen van nieuwe kennis door praktijkrelevant onderzoek in fieldlabs, het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktijkrelevante producten en adviezen (innovatie en educatie), het uitvoeren en interpreteren van op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde testprotocollen en het organiseren van netwerk- en kennisbijeenkomsten. CASA richt zich op twee kennisthema’s: Actieve leefstijl – vitaliteit en Prestatieverbetering. Met behulp van de netwerksubsidie zal CASA zo worden georganiseerd dat praktijkvragen binnenkomen bij een programmamanager. Deze zet de vragen door naar een coördinerend hoogleraar (VU/Reade) en/of lector (HvA/Inholland). Na inhoudelijke afstemming met de vragende partij wordt binnen 1 maand na het binnenkomen van de vraag een palet aan mogelijke dienstverlening aangeboden, afhankelijk van de vraag bestaande uit wetenschappelijke ondersteuning, praktijkgericht onderzoek, scholing of een combinatie. Bij het samenstellen van dit palet wordt gebruik gemaakt van de complementaire expertise die aanwezig is bij de verschillende AISS-partners. Er worden daarbij onderzoekers, studenten, professionals en docenten ingezet. Ook wordt de netwerksubsidie gebruikt om het huidige netwerk op het gebied van aangepast sporten te verdiepen en uit te breiden, en om naast elkaar bestaande netwerken te verbinden. Hiertoe worden zowel netwerk- als kennisbijeenkomsten georganiseerd en worden samenwerkingen geformaliseerd in intentieverklaringen en overeenkomsten.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
538001605
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2019
2020
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
N.L. Damen
Verantwoordelijke organisatie:
Vrije Universiteit Amsterdam