Projectomschrijving

De sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht in Haagsche Hout is inmiddels (bijna) afgerond. Het gaat om 3 preventieve programma's en 1 programma waarin kinderen met overgewicht zijn behandeld.

V.w.b. de preventieve programma's; Middels Beweegkriebels/peutergym voor peuter en (groot)ouders en beweegkriebels kinderdagverblijf is het sportaanbod voor kinderen in de leeftijd 0-4 jaar structureel vergroot en het belang van een gezonde leefstijl onderstreept. Ouders en kinderen van beide pilots zijn erg enthousiast en er is inmiddels een commercieel opgezet programma van de grond gekomen waar alweer 54 unieke kinderen (96 aanmeldingen) actief zijn (geweest). Als de kinderen 5 worden, worden ze doorverwezen naar Panasj, voetjebal, en turnvereniging Die Haghe om maar te blijven sporten. Later kunnen ze doorstromen naar verschillende andere sportverenigingen. Bij Bfit/bootcamp hebben 23 kinderen van 12-18 kinderen meegedaan met 3 pilots.Het werven van deze doelgroep en het blijven boeien bleek lastig.

T.a.v. behandeling van overgewicht: Bij het programma Move-2B-Fit hebben we 16 kinderen met overgewicht in de leeftijd van 12-18 jaar begeleid om op een gezonder gewicht te komen. Zij hebben individuele voedingsconsulten gekregen, 1x in de week fitness en 1x in de week sport&spel. Hoewel het bij een drietal kinderen qua gewicht niet goed is gegaan, hebben de overige 13 goede resultaten geboekt.Hun BMI is lager en/of hun vetpercentage en middelomtrek ook. In bijna alle gevallen is hun spierpercentage gestegen. De kinderen zijn ook meerdere keren door een fysiotherapeut getest op kracht, conditie- en balans. In alle gevallen is er een stijgende lijn te zien. Uit de groep goede resultaten zijn er 3 eerder gestopt nadat ze waren afgevallen. Positief is dat kinderen die nog niet aan sport deden in sommige gevallen lid zijn geworden van een sportvereniging. 2x fitness, 2x voetbal, 1x basketball, 1x bootcamp.

We zijn op dit moment bezig met de oprichting van de stichting Move-2B-Fit om meer kinderen (6-12 en 12-18)de mogelijkheid te geven op een verantwoorde en leuke manier af te vallen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website