Sport is goed voor gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat kinderen later voldoende bewegen, is bovendien veel groter als zij daar al jong mee beginnen. Daarom vraagt ZonMw aandacht voor ontwikkeling van onderzoek en kennis op het gebied van jeugd en sport en stimuleert zij de implementatie van programma die jeugd en jongeren in beweging brengen.

Uitgelicht

Over jeugd en sport

ZonMw-programma's met aandacht voor jeugd en sport:

Het programma Sportimpuls stimuleert inactieve of minder actieve mensen en kinderen en jongeren met (risico op) overgewicht om te gaan en blijven bewegen.

Kijken door de ogen van kinderen

sportende kinderen

Hoe zorg je dat VMBO-leerlingen een actievere leefstijl krijgen? Volgens John Dierx moet je het ze zelf vragen. En ze vervolgens aan de slag zetten. Want vanzelf gaat dat niet.

Meer over deze aanpak

Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht 2017

In de 5e ronde zijn 21 projecten toegekend voor in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten 2017

In de 4e ronde zijn 54 projecten toegekend voor bijna 3,8 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Overgewicht? Ga doen waar je goed in bent!

Wat velen niet weten is dat mensen met overgewicht niet alleen meer vetweefsel, maar ook meer spierweefsel en dus meer spierkracht hebben. Onderzoekers in Maastricht gebruiken dit gegeven voor een nieuwe benadering om gezond leven te stimuleren.

Hoe werkt de nieuwe benadering?

Actueel

Volg via RSS

Binnenkort nieuwe subsidieronde Sport en Bewegen

In november opent de subsidieronde Sport en Bewegen 2018. Dit is de tweede subsidieronde van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. In deze ronde staat samenwerking tussen onderzoek en praktijk centraal.

Nieuws

Sportimpulsregeling eindigt, maar resultaten projecten bieden perspectief

De Sportimpulsregeling is bedoeld om sport- en beweegaanbieders tweejarige financiële ondersteuning te bieden bij het opzetten van lokaal vraaggericht sport- en beweegaanbod. In een periode van acht jaar tijd zijn honderden projecten in het hele land uitgevoerd. 'We hebben een enorme hoeveelheid kennis en ervaringen opgedaan, waar de sportwereld ongetwijfeld veel profijt van gaat hebben'. - Annemieke Bekkers-Maat (ZonMW)

Kinderen spelen voetbal op veld
Elders gezien

Sportimpuls 2018 projecten van start

De 145 toegekende Sportimpuls projecten zijn akkoord gegaan met de ZonMw-subsidievoorwaarden en kunnen starten. Vanaf nu zijn de lijsten beschikbaar met de Sportimpuls projecten die de komende 2 jaar aan de slag gaan om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden.

Kinderen die maraton lopen
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website