Sport is goed voor gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat kinderen later voldoende bewegen, is bovendien veel groter als zij daar al jong mee beginnen. Daarom vraagt ZonMw aandacht voor ontwikkeling van onderzoek en kennis op het gebied van jeugd en sport en stimuleert zij de implementatie van programma die jeugd en jongeren in beweging brengen.

Uitgelicht

Over jeugd en sport

ZonMw-programma's met aandacht voor jeugd en sport:

Het programma Sportimpuls stimuleert inactieve of minder actieve mensen en kinderen en jongeren met (risico op) overgewicht om te gaan en blijven bewegen.

Kijken door de ogen van kinderen

sportende kinderen

Hoe zorg je dat VMBO-leerlingen een actievere leefstijl krijgen? Volgens John Dierx moet je het ze zelf vragen. En ze vervolgens aan de slag zetten. Want vanzelf gaat dat niet.

Meer over deze aanpak

Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht 2017

In de 5e ronde zijn 21 projecten toegekend voor in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten 2017

In de 4e ronde zijn 54 projecten toegekend voor bijna 3,8 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Overgewicht? Ga doen waar je goed in bent!

Wat velen niet weten is dat mensen met overgewicht niet alleen meer vetweefsel, maar ook meer spierweefsel en dus meer spierkracht hebben. Onderzoekers in Maastricht gebruiken dit gegeven voor een nieuwe benadering om gezond leven te stimuleren.

Hoe werkt de nieuwe benadering?

Actueel

Volg via RSS

Sportblessurepreventie: 6 nieuwe projecten

Eind dit jaar starten 6 nieuwe projecten die zich richten op het voorkomen van sportblessures. De projecten zijn gefinancierd uit de tweede en laatste open subsidieronde binnen het programma Sportblessurepreventie.

Nieuws

Projecten eerste subsidieronde Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd gehonoreerd

Vandaag is bekendgemaakt dat 38 proeftuinen van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd binnenkort van start mogen gaan. Deze projecten zijn gehonoreerd vanuit de eerste subsidieronde en zullen zo’n 13.000 jongeren stimuleren zich vrijwillig in te zetten voor andere mensen en goede doelen, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Nieuws

De vraag van Peter Heerschop aan Nicolette Schipper-Van Veldhoven

Als de scheidsrechter fluit voor wat voor overtreding dan ook beginnen er altijd minimaal tien spelers te schreeuwen. Echt, minimaal tien spelers, verdeeld over de twee teams. Om knettergek van te worden. Komt de vraag: waar komt dit schreeuwen vandaan? Hoe kan dit worden veranderd?

Scheidsrechter met rode kaart
Elders gezien

Laatste ronde Sportimpuls: 145 projecten in de startblokken

Bij de allereerste ronde van Sportimpuls in 2012 ontving ZonMw nog meer dan 900 subsidieaanvragen. In 2018 is de 7e en laatste ronde open gegaan. Dit jaar ontving ZonMw in totaal 223 aanvragen. Op 1 september 2018 klinkt het startschot voor de 145 projecten die hun uiterste best gaan doen om mensen in beweging te krijgen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Annemieke Bekkers-Maat

Programmasecretaris

Telefoonnummer+31 70 349 53 27
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website