Sport is goed voor gezondheid, leerprestaties, weerbaarheid en psychische en motorische ontwikkeling. De kans dat kinderen later voldoende bewegen, is bovendien veel groter als zij daar al jong mee beginnen. Daarom vraagt ZonMw aandacht voor ontwikkeling van onderzoek en kennis op het gebied van jeugd en sport en stimuleert zij de implementatie van programma die jeugd en jongeren in beweging brengen.

Uitgelicht

7 jaar Sport en Bewegen in de buurt

Op 6 december ontving minister Bruno Bruins het eerste exemplaar van het magazine ‘BUURTSPORTCOACH. Ga zo door!’ met daarin de opbrengsten van Sport en Bewegen in de Buurt. De resultaten van maar liefst 10 Sportimpuls projecten zijn daarin opgenomen.

Bekijk het magazine

Over jeugd en sport

ZonMw-programma's met aandacht voor jeugd en sport:

Het programma Sportimpuls stimuleert inactieve of minder actieve mensen en kinderen en jongeren met (risico op) overgewicht om te gaan en blijven bewegen.

Kijken door de ogen van kinderen

sportende kinderen

Hoe zorg je dat VMBO-leerlingen een actievere leefstijl krijgen? Volgens John Dierx moet je het ze zelf vragen. En ze vervolgens aan de slag zetten. Want vanzelf gaat dat niet.

Meer over deze aanpak

Sportimpuls Kinderen Sportief op gewicht 2017

In de 5e ronde zijn 21 projecten toegekend voor in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten 2017

In de 4e ronde zijn 54 projecten toegekend voor bijna 3,8 miljoen euro.

Meer weten? Bekijk de factsheet

Overgewicht? Ga doen waar je goed in bent!

Wat velen niet weten is dat mensen met overgewicht niet alleen meer vetweefsel, maar ook meer spierweefsel en dus meer spierkracht hebben. Onderzoekers in Maastricht gebruiken dit gegeven voor een nieuwe benadering om gezond leven te stimuleren.

Hoe werkt de nieuwe benadering?

Actueel

Volg via RSS

Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2018

Tijdens de Meet & Matchmiddag voor bedrijven en Sportinnovator Centra op 4 december 2018 heeft het Topteam Sport vijf innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2018. Zij ontvangen van Sportinnovator een totaalbedrag van €216.065 om hun innovatie te ontwikkelen tot een concreet product dat sporters beter gaat ondersteunen op mentaal vlak.

Prijswinnaars in stadion
Nieuws

Maatschappelijke diensttijd: de eerste resultaten in beeld

In september startte 41 proeftuinen met de maatschappelijke diensttijd. De eerste resultaten van het begeleidend onderzoek zijn bekend. In het factsheet leest u meer over waar de proeftuinen nu staan, op welke sectoren de proeftuinen zich richten en welke beloning jongeren krijgen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website