Sport en bewegen helpt overgewicht en andere aandoeningen voorkomen en is voor veel mensen een manier om te ontspannen. In diverse ZonMw-programma’s wordt over de relatie tussen sport, bewegen en gezondheid kennis opgedaan. En de Sportimpuls brengt jong en oud met (risico op) overgewicht in beweging.

Uitgelicht

Resultaten en opbrengsten van 5 jaar sportonderzoek

cover resultaten en opbrengst 5 jaar sportonderzoek

In een dynamisch digitaal magazine vind u de resultaten en opbrengsten bij elkaar. 25 projecten hebben veel kennis een bruikbare producten en innovaties opgeleverd.
Nieuwsgierig?

Bekijk, lees en beleef de resultaten

De Sportimpuls-rondes 2017 in een notendop

In onderstaande factsheets vindt u de meest opvallende feiten en cijfers van de subsidieronde 2017.

Meer bewegen dankzij een beloning?

Gaan mensen vaker bewegen als daar een beloning tegenover staat? Op die vraag wilde Ien van de Goor, hoogleraar effectiviteit individuele preventie in Tilburg, een antwoord vinden. Het liep echter helemaal anders.

Meer over dit project

Overgewicht? Ga doen waar je goed in bent!

Wat velen niet weten is dat mensen met overgewicht niet alleen meer vetweefsel, maar ook meer spierweefsel en dus meer spierkracht hebben. Onderzoekers in Maastricht gebruiken dit gegeven voor een nieuwe benadering om gezond leven te stimuleren.

Hoe werkt de nieuwe benadering?

Actueel

Volg via RSS

Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2018

Tijdens de Meet & Matchmiddag voor bedrijven en Sportinnovator Centra op 4 december 2018 heeft het Topteam Sport vijf innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2018. Zij ontvangen van Sportinnovator een totaalbedrag van €216.065 om hun innovatie te ontwikkelen tot een concreet product dat sporters beter gaat ondersteunen op mentaal vlak.

Prijswinnaars in stadion
Nieuws

Sportonderzoek in beeld

Welke kennis zit verscholen in de slimme sporthal? Hoe geef je een pedagogisch sportklimaat vorm? Wat betekent bewegen als medicijn voor artsen en patiënten? En hoe kunnen topsporters goed presteren bij extreme weersomstandigheden? Vragen waar de onderzoekers zich over buigen in de projecten van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. In beeld gebracht in 4 films.

Nieuws

Subsidieronde Sport en Bewegen geopend

Heeft u concrete onderzoeksvragen over bijvoorbeeld bewegen en vitaliteit, de kansen die sport biedt om maatschappelijke problemen aan te pakken of op het gebied van technologie en data voor betere sportprestaties? Dan nodigt ZonMw u van harte uit om projectideeën (oftewel verkorte subsidieaanvragen) in te dienen in deze tweede subsidieronde binnen het onderzoeksprogramma Sport en Bewegen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website