COST stimuleert Europese samenwerking in wetenschap en techniek. COST (European Cooperation in Science and Technology) is een organisatie die zorgt voor financiering van research- en innovatienetwerken. COST financiert niet de research zelf, maar het bouwen van netwerken voor en door onderzoekers.

Het strategisch plan van COST voor de komende jaren bestaat uit 3 pijlers:

  • Het bevorderen en verspreiden van excellentie
  • Het bevorderen van interdisciplinair onderzoek
  • Het boosten van de carrières van jonge onderzoekers en innovators

De missie van COST is baanbrekende wetenschappelijke ontwikkelingen die tot nieuwe concepten en producten leiden mogelijk maken, en zo bijdragen tot het versterken van Europa's onderzoeks- en innovatiecapaciteit. COST zorgt voor het coördineren en afstemmen van nationaal gefinancierd onderzoek dat fundamenteel en/of precompetitief van aard is, gericht op vreedzame doeleinden. Dat gebeurt in projecten (acties). De onderzoeker bepaalt het onderwerp van een COST-actie (bottom-up), en zo zijn er ook diverse acties omtrent bijvoorbeeld lifestyle en bewegen.

Het COST-netwerk bestaat uit 39 landen en 45.000 onderzoekers. Het heeft een 7-jarig budget van 300 miljoen euro dat beschikbaar is gesteld door de Europese Commissie. COST financiert met dat geld bijeenkomsten van onderzoekers, conferenties en workshops, trainingen, korte uitwisselingsreizen en promotiemateriaal.

Meer informatie over COST

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website