Projectomschrijving

Er is wereldwijd geregeld media-aandacht voor de meest voorkomende sportblessure: de acute spierletsel van de hamstringspiergroep. In de topsport zijn hamstringblessures zeer frequent aanwezig en in de amateurdivisies raken jaarlijks bijna 80.000 voetballers geblesseerd aan hun hamstring.

22-34% van de sporters met een hamstringletsel krijgt een recidiefblessure binnen een jaar. Dit suggereert dat deze sporters te snel het sporten hebben hervat. De vraag is: wanneer kan de sporter weer aan de slag?

Geblesseerde sporters ondergaan geregeld een MRI om schade aan de spier te vervolgen. Helaas blijkt dat conventionele MRI slechts een kleine bijdrage levert aan het voorspellen van herstelduur. In dit project zullen we een innovatieve MRI-gebaseerde technologie, Diffusion Tensor Imaging toepassen op 100 sporters om het hersteltraject bij hamstringblessures te ondersteunen. Er is aangetoond dat DTI in staat is om spierbeschadigingen te detecteren die met een gewone MRI-scan niet zichtbaar zijn.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website