De innovatie van IXL is e-Cooking®; een nieuwe keukentechniek. Er wordt gebruik gemaakt van kort pulserende elektrische velden die invloed hebben op celwanden en die daarnaast zorgen voor een homogene en milde verhitting, die ontstaat in het product en in de bouillon (of saus). Dit is uniek!
Vlees- en visgerechten, en ook groentes, kunnen nu met behulp van e-Cooking® worden bereid op lage temperatuur (50 - 95°C) en zeer snel (enkele minuten), waardoor de eiwitten en andere voedingsstoffen zo min mogelijk worden beschadigd en daardoor optimaal benut kunnen worden.
Het Sportinnovator Centrum Papendal biedt ideale mogelijkheden om e-Cooking® gerechten in de praktijkomgeving te ontwikkelen en te testen bij (top-)sporters. Zij hebben grote behoefte aan goede voeding op het juiste moment.
Door terugkoppeling van de bevindingen kunnen resultaten worden verzameld en verwerkt.
Doel is om de innovatie e-Cooking® op korte termijn (1-2 jaar) inzetbaar te maken in restaurants, zorg en horeca.