Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

The Hague Beach Stadium beschikt sinds 1 juni 2016 over een Beachsportpark waar men structureel meer dan 15 (beach) sporten kan beoefenen. Het Sportinnovator project is gerealiseerd en in 2017 zullen wij het Beachsportpark doorontwikkelen. De gebruikers waarderen dit project zeer. Met name scholen en organisaties maken er graag gebruik van.

In 2018 willen wij beschikken over een mobiel park dat op meerdere plaatsen in Nederland en België kan worden opgebouwd.

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het Beachsportpark voorziet in een behoefte van mensen die in op het strand willen sporten. Het park is dan ook een blijvertje bij The Hague Beach Stadium. Er moet nog wel flink worden geschaafd aan het product.

Er is in dit project zeer veel geleerd en ontwikkeld. Belangrijkste punt uit de onderzoeksfase is dat veel sportmateriaal zich niet leent voor duurzaam gebruik op het strand. Het slijt snel en/of gaat snel defect. Om het Beachsportpark tot een succes te maken moeten er goede Beachsport materialen worden ontwikkeld. Er is redelijk materiaal op beachvolleybal gebied maar bij andere sporten zijn die materialen er niet of de materialen voldoen niet aan onze eisen. Daarnaast moet het Beachsportpark als synergetisch geheel tot een echt ‘park’ worden doorontwikkeld. Dit moeten we samen met partners doen en hebben daarvoor ook al een samenwerking met sportsengineering van de TU Delft. Om te komen tot een deliverable product moeten nog wel flinke investeringen gedaan worden.

De ambitie blijft om in 2018 ‘plug and play’ beachsportparken gereed te hebben die op iedere locatie in Nederland gebruikt kunnen worden.

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Beachsporten zijn al jaren populair. Beachvolleybalclubs schieten na het WK in Den Haag als paddenstoelen uit grond en het NK Beachkorfbal maakte een enorme groei door. Met The Hague Beach Stadium (hierna: THBS) beschikken wij over een goede accommodatie om topsport te faciliteren. Echter, Nederland beschikt nog niet over breedtesport locaties aan het strand waar structureel en betaalbaar op het strand kan worden gesport. Hier willen we met het Beachsportpark op het strand van Scheveningen verandering in brengen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website