Projectomschrijving

ARION is een ‘wearable’ voor hardlopers: ultradunne (0,3 mm) elektronische slimme inlegzolen die in elke schoen passen. De slimme inlegzolen bestaan ​​uit acht drukgevoelige gebieden die de interactie tussen voet en schoen meten. Tot op heden was het niet mogelijk om deze gegevens buiten het lab op een dergelijke, discrete manier te meten. ARION brengt het biomechanica lab naar de dagelijkse trainingsomgeving van atleten met een robuust en betaalbaar product dat onopgemerkt kan worden gedragen door atleten in een breed scala aan sportschoenen.

De drukgevoelige inlegzolen worden aangesloten op regenpods met ingebouwde GPS en IMU (triaxiale versnellingsmeter en gyro). De inlegzolen verzamelen druksensorgegevens van de acht sensoren en inertiële bewegingsdata van het verloop van de schoen. De biomechanische trainingsgegevens kunnen via Bluetooth op elk mobiel apparaat worden opgeslagen. De gegevens kunnen realtime worden verzonden om onmiddellijke feedback te bieden, of lokaal worden opgeslagen en later naar een mobiel apparaat worden geüpload voor analyse achteraf. Alle gegevens worden verzameld in een online cloudomgeving die een basis biedt voor big data-analyse. Hiermee kunnen trends worden geïdentificeerd en trainings- en looptechnieken geoptimaliseerd. Het clouddashboard biedt coaches ook de mogelijkheid om contact te leggen met hun hardlopers, zodat ze precies kunnen zien hoe hun atleten trainen bij elke run, trainingssessie en stap die ze zetten. Hierdoor kunnen ze hun trainingsprogramma's overal ter wereld bouwen en optimaliseren.

ATO-gear ontwikkelt een AI-coachingtool die de loop- en bewegingstechniek analyseert en samen met de coach de training aanpast en begeleidt. Big data-analyse zal hierbij helpen. Data van de optimale hardlooptechniek en blessure monitoring wordt daarbij gecombineerd met bestaand biomechanisch onderzoek en input van coaches en expertisecentra.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website