Projectomschrijving

Voor veel kinderen en jongeren met een chronische ziekte of aandoening is het vaak moeilijk om deel te nemen aan sport en spel activiteiten. Dit heeft vaak tot gevolg dat zij weinig actief zijn wat leidt tot verminderde conditie en een verhoogde kans op obesitas, verminderd functioneren en gezondheidsproblemen.

Omdat er voor deze kinderen veel obstakels zijn om in onze Nederlandse maatschappij deel te nemen aan sport willen we in dit project evalueren wat de mogelijkheden en effecten zijn met betrekking tot het beoefenen van sport in de naschoolse periode. Het beoefenen van sport in de naschoolse periode lijkt een veelbelovende mogelijkheid voor het ontwikkelen van een duurzame sportieve/actieve leefstijl voor deze kinderen en jongeren.

We hebben geconcludeerd dat (liefst 2 maal per week of meer) sporten goed is voor lichamelijke en geestelijke fitheid, hoeveelheid beweging en gezondheid bij kinderen en jongeren met een chronische ziekte of aandoening.  De kans op een sportblessure is wel wat hoger, maar vooral in de groep kinderen die maar 1 keer per week sport.

De opbrengsten van het project zijn in beeld gebracht in een kennisclip en uitgebreider beschreven in een artikel op KcSport.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website