Mensen kunnen bij het sporten en bewegen blessures oplopen. Daarom stimuleert ZonMw de ontwikkeling van meer kennis over hoe deze blessures te voorkomen, zodat minder mensen kosten maken in de zorg, uitvallen in de sport en verzuimen op school of op het werk.
In deze rubriek zetten we telkens een van de in totaal 13 sportblessureprojecten in de spotlight.

Projecten

De volgende stap in blessurepreventie voor recreatieve hardlopers

Interview met Marienke van Middelkoop waarin ze vertelt over de resultaten van het blessurepreventieprogramma SPRINT voor recreatieve hardlopers.

Lees verder

VolleyVeilig leidt tot minder blessures

Volleybal meisjes

Lees het interview met professor Evert Verhagen (Amsterdam UMC) over blessurepreventie bij jeugdspelers in het volleybal.

Lees verder

Nieuw in het amateurvoetbal: blessures voorkomen met Voetbalfit

Voetbalfit oefening - chinees boksen op 1 been

Interview met Karin Klein Wolt & Maaike Cornelissen (VeiligheidNL, kenniscentrum letselpreventie) over de landelijke implementatie van Voetbalfit in het amateurvoetbal.

Lees verder

Blessures bij Volleybal en Hockey voorkomen met oefenprogramma’s

Interview met Ellen Kemler (VeiligheidNL, kenniscentrum letselpreventie) over de implementatie van twee oefenprogramma’s: VolleyVeilig en Warming-up Hockey.

Lees verder

Helpt de Runfitcheck bij blessurepreventie?

Gesprek met Ellen Kemler (VeiligheidNL, kenniscentrum letselpreventie) waarin ze ons meeneemt in de ontwikkeling en implementatie van Runfitcheck, een tool met digitaal advies op maat  voor hardlopers.

Lees verder

Voorkomen van blessures in judo: het IPPON onderzoek

Gesprek met Amber von Gerhardt (Amsterdam UMC), projectleider van het ‘IPPON onderzoek': een project over het voorkomen van blessures in judo.

Lees verder
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website