Sport is van grote waarde voor de maatschappij als geheel en voor de gezondheid, vitaliteit en participatie van individuele burgers. Om de potentie van sport ten volle te benutten heeft ZonMw ook aandacht voor de nadelen en risico’s van sporten en bewegen. Mensen kunnen bij het sporten en bewegen blessures oplopen. Daarom stimuleert ZonMw de ontwikkeling van meer kennis over hoe deze blessures te voorkomen, zodat minder mensen kosten maken in de zorg, uitvallen in de sport en verzuimen op school of op het werk.

Uitgelicht

De volgende stap in blessurepreventie voor recreatieve hardlopers

Interview met Marienke van Middelkoop waarin ze vertelt over de resultaten van het blessurepreventieprogramma SPRINT voor recreatieve hardlopers.

Lees verder

VolleyVeilig leidt tot minder blessures

Volleybal meisjes

Lees het interview met professor Evert Verhagen (Amsterdam UMC) over blessurepreventie bij jeugdspelers in het volleybal.

Lees verder

Actueel

Subsidieoproep Onderzoek Topsportevenementen geopend

Ben je onderzoeker bij een kennisinstelling en wil je graag onderzoek doen naar de maatschappelijke waarde van topsportevenementen? Dan zijn we op zoek naar jou voor het vormen van een onderzoeksnetwerk. In 2023-2027 gaat dit netwerk de maatschappelijke waarde van internationale topsportevenementen die in Nederland worden georganiseerd, onderzoeken. Interesse? Meld je uiterlijk 13 januari 2023, 14.00 uur aan!

Nieuws

Mooibeweging.nl gelanceerd

Vandaag online: de webpagina van het programma MOOI in Beweging. Hierop vindt u informatie over het programma dat een beweging in gang zet naar missie gedreven onderzoek en innovatie in sport en bewegen.

Nieuws

Onderzoeksprogramma Topsportevenementen van start

In opdracht van het ministerie van VWS hebben we een meerjarig onderzoeksprogramma naar de maatschappelijke waarde van topsportevenementen ontwikkeld: het programma Onderzoek Topsportevenementen. Het programma is nu gestart en loopt door tot en met 2026.

Nieuws

Global status report on physical activity 2022

Bijna 500 miljoen mensen zullen door gebrek aan beweging hartziekten, obesitas, diabetes of andere welvaartziekten ontwikkelen, stelt de WHO. In hun 'Global status report on physical activity 2022' benadrukken zij de noodzaak dat landen sneller en beter moeten inzetten op beleid dat mensen helpt om meer te bewegen. “We hope countries and partners will use this report to build more active, healthier, and fairer societies for all”, zegt de...

Elders gezien
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website