Sport is van grote waarde voor de maatschappij als geheel en voor de gezondheid, vitaliteit en participatie van individuele burgers. Om de potentie van sport ten volle te benutten heeft ZonMw ook aandacht voor de nadelen en risico’s van sporten en bewegen. Mensen kunnen bij het sporten en bewegen blessures oplopen. Daarom stimuleert ZonMw de ontwikkeling van meer kennis over hoe deze blessures te voorkomen, zodat minder mensen kosten maken in de zorg, uitvallen in de sport en verzuimen op school of op het werk.

Uitgelicht

De volgende stap in blessurepreventie voor recreatieve hardlopers

Interview met Marienke van Middelkoop waarin ze vertelt over de resultaten van het blessurepreventieprogramma SPRINT voor recreatieve hardlopers.

Lees verder

VolleyVeilig leidt tot minder blessures

Volleybal meisjes

Lees het interview met professor Evert Verhagen (Amsterdam UMC) over blessurepreventie bij jeugdspelers in het volleybal.

Lees verder

Actueel

Subsidieoproep living labs voor MOOI in Beweging geopend

Werk je bij een gemeente of een kennisinstelling? Dan kun je vanaf vandaag een subsidieverzoek indienen voor het realiseren van een living lab voor MOOI in Beweging. Het doel van deze subsidieoproep is om met onderzoek en innovatie bij te dragen aan oplossingen voor wicked problems binnen sport en bewegen. Deadline: 25 mei 2023, 14.00 uur.

Nieuws

Een handreiking voor Living labs: samen innoveren in Sport en Bewegen

Vandaag overhandigden Geri Bonhof van het Topteam Sportinnovator en Sanne Cobussen van de HAN van het Living Lab Lingewaard het magazine ‘Living labs: samen innoveren in sport en bewegen’ aan wethouder Ben van Koningsveld van de gemeente Amersfoort. Het magazine staat barstensvol geleerde lessen, tips en adviezen over hoe je een living lab kunt opstarten. De overhandiging gebeurde tijdens de Kennisdag Sport en Innovatie van de VSG en...

Nieuws

Vmbo sportlab gestart

In december 2022 is het consortium gestart dat onderzoekt hoe de beweeg- en sportparticipatie van de jongeren in het vmbo duurzaam kan worden vergroot zodat ze ook op latere leeftijd actief blijven. Het consortium met de naam vmbo sportlab bestaat uit praktijkprofessionals en onderzoekers en heeft maar liefst 22 deelnemers.

Nieuws
Toon meer
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website