Projectomschrijving

Vraagstuk

Het ZonMw project 'De beste start voor de kwetsbare kraamvrouw en haar kind' liet zien dat kraamzorgorganisaties en verloskundig zorgverleners vrouwen in kwetsbare omstandigheden duidelijker, tijdiger en laagdrempeliger in begrijpelijke taal moeten informeren over het belang van kraamzorg en wat kraamzorg inhoudt. Dit bevordert de afname van kraamzorg en dat draagt bij aan meer gelijke kansen.

Onderzoek

We ontwikkelen een digitale klantreis om kraamzorgorganisaties en verloskundig zorgverleners inzicht te geven in hoe de klantreis van zwangere en pas bevallen vrouwen in kwetsbare omstandigheden eruit ziet als zij informatie willen krijgen over kraamzorg.

Verwachte uitkomst

Beoogde eindresultaten:
1. Digitale tool met een klantreis, die kraamzorgorganisaties en hun ketenpartners inzicht en handvatten geeft in de belevingswereld en de informatiebehoeften van (potentiële) zwangere vrouwen in kwetsbare omstandigheden en hoe organisaties hun communicatiestrategie hierop kunnen aanpassen.
2. Implementatieleidraad voor het gebruik van de tool door zorgprofessionals, organisaties en door de kennispartners en beroepsorganisaties.
3. Communicatieplan voor de disseminatie van kennis en de tool.

De afdeling Verloskunde & Gynaecologie van het Erasmus MC werkt samen met Pharos, het Regionaal Consortium Zuidwest-Nederland, geboortezorgprofessionals uit de praktijk en de beroepsverenigingen.

Meer over kraamzorg

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website