Bij zorg en ondersteuning voor, tijdens en na de zwangerschap spelen verschillende professionals een rol. Samenwerking tussen deze professionals is erg belangrijk. Met het ZonMw-programma Zwangerschap en geboorte is een landelijk kennisnetwerk geboortezorg met en door regionale consortia gevormd die zich richten op de specifieke behoeften in hun regio van de VSV’s, professionals in zorg en sociaal domein en gemeenten. Deze verschillende regionale consortia zijn verenigd in het Landelijk Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg.

In deze consortia werken professionals en onderzoekers samen. Dat doen zij door binnen een regio multidisciplinair en lijnoverstijgend kennis te ontwikkelen en kennis te delen. Samen werken zij aan kwaliteitsverbetering in de zorg om bij te dragen aan een gezonde moeder, een gezonde zwangerschap en een gezond kind.

Bekijk de website van het netwerk voor meer informatie en contact

 

Uitgelicht

Verstevigen samenwerking geboortezorg

In samenwerking met het VWS-programma Kansrijke Start zet het Netwerk Regionale Consortia Geboortezorg zich in voor een goede en gezonde start voor elk kind in Nederland. Meer weten over onze samenwerking? Kennismaken of meepraten?

Lees meer over Kansrijke Start en het netwerk
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website