Hoe stimuleer je dat zoveel mogelijk mensen zo regulier mogelijk werk vinden? En hoe kan je armoede en problematische schulden terugdringen? Dit programma levert kennis op voor gemeenten om de dienstverlening op het terrein van Werk en Inkomen te verbeteren. Op dit moment oogsten we de onderzoeksresultaten. Het vervolgprogramma is recent gestart.

Thema's

Uitgelicht

Videoreeks - Vakkundig aan het werk: in de praktijk

Overal in het land zijn gemeenten bezig met initiatieven om mensen beter aan het werk te helpen. In deze reeks video's zoomen we in op voorbeelden uit de praktijk in de gemeenten Amersfoort, Rivierenland en Houten. Hoe helpen zij de inwoners ‘vakkundiger’ aan het werk?

 

Bekijk de video's

Conferentie Werk, inkomen en gezondheid: inschrijving geopend

Op 27 september is de conferentie Werk, inkomen en gezondheid. Hoe stimuleer je kennis over gezondheid op de werkplek, verbeter je het re-integratieproces van werknemers of de dienstverlening rond Werk & Inkomen? Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Meer weten en aanmelden

Drie gemeenten gaan vrouwen begeleiden naar economische zelfstandigheid

De gemeenten Den Bosch, Den Haag en Rotterdam ontwikkelen wetenschappelijk onderbouwde tools, handvaten en werkwijzen voor een meer gendersensitieve dienstverlening voor vrouwen. Hoe stimuleren zij de gemeentelijke uitvoeringspraktijk (Werk en inkomen) om vrouwen beter te begeleiden richting betaald werk en economische zelfstandigheid?

Lees verder

Gehonoreerde projecten voor verbetering re-integratie-begeleiding gemeenten

8 gehonoreerde projecten gaan aan de slag met de verbetering van de begeleiding door gemeenten van mensen bij hun re-integratie. Deze richten zich specifiek op de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hebben als doel hen te laten terugkeren naar werk en aan het werk te houden.

Lees meer over de projecten

Benieuwd naar de resultaten van Vakkundig aan het werk?

Projectleiders vertellen over de opbrengsten uit hun onderzoek en geven tips voor de praktijk, om de dienstverlening daadwerkelijk te verbeteren. Bekijk de artikelen per thema: Vergunninghouders, Re-integratie, Schulden en armoede, Integraal werken, Methodisch werken.

Lees de resultaten in onze nieuwste artikelenreeks

Ons programma in 1 minuut

Klantmanagers bij gemeenten helpen inwoners betaald werk te vinden en schulden terug te dringen. Kennis uit onderzoek vult hun ervaring mooi aan. Zo kunnen inwoners (weer) meedoen op de arbeidsmarkt en hun veerkracht vergroten. Dit biedt ruimte voor gezond(er) leven.

Bekijk het filmpje Vakkundig aan het werk

Actueel

Verborgen oorzaken van gezondheidsproblemen

Armoede. Racisme. Discriminatie. Genderongelijkheid. Schulden. Volgens laagbetaalde zorgverleners in de ouderenzorg zijn dit belangrijke, vaak verzwegen oorzaken van hun gezondheidsklachten. Dit blijkt uit onderzoek van de vakgroep ethiek en recht van het Amsterdam UMC.

Nieuws

Waarmee kun je mensen in armoede en met schulden beter helpen?

In aanloop naar #Wereldarmoededag, op 17 oktober 2022, organiseert Movisie de Challenge Armoede. De challenge loopt van 10 t/m 14 oktober en de vraag ‘kan armoede iedereen overkomen?’ staat hierin centraal.

Met slechts één korte opdracht per dag doe jij kennis op waarmee je mensen in armoede en met schulden beter kunt helpen.

Lees meer over de Challenge en schrijf je in.

Elders gezien

Matchmaking KIC-call Meedoen op de arbeidsmarkt op 29 september

Op donderdag 29 september 2022 organiseert NWO een matchmaking voor de KIC-call 'Meedoen op de arbeidsmarkt: innovatieve oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte'. De matchmaking is bedoeld voor geïnteresseerden om hun initiatieven vorm te geven en benodigde mede-aanvragers in onderzoek te vinden. De subsidieoproep richt zich op onderzoek naar innovatieve (sociale en) technologische oplossingen en daarmee structurele...

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Bevorderen van werken met een arbeidsbeperking

Onderwerpen

  • Werken met een arbeidsbeperking
  • Werk en inkomen
  • Gemeentelijke uitvoeringspraktijk
  • Praktijkrelevant onderzoek
  • Gendersensitieve aanpak

 

Onderdeel van programma

Vakkundig aan het werk 2

Geplaatst op

27 september 2022

Deadline

13 december 2022,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website