Onderzoek levert kennis op over verbeteringen in het re-integratieproces van zieke werknemers. Zowel bij de eigen werkgever (1e spoor) als bij een andere werkgever (2e spoor). De focus ligt op de samenwerking tussen arbeidskundigen, bedrijfsartsen en verzekeringsartsen.

Onderwerpen

Uitgelicht

Subsidies beschikbaar voor verbeteren kwaliteit van het re-integratieproces zieke werknemer

Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Vanaf nu staan 2 nieuwe subsidierondes open voor kennisdeling en netwerkvorming rond het re-integratieproces van een zieke werknemer. Tot uiterlijk dinsdag 15 november 14.00 uur is het mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen.

2 Nieuwe subsidieoproepen Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Conferentie Werk, inkomen en gezondheid: programma bekend en inschrijving geopend

Op 27 september is de conferentie Werk, inkomen en gezondheid. Hoe stimuleer je kennis over gezondheid op de werkplek, verbeter je het re-integratieproces van werknemers of de dienstverlening rond Werk & Inkomen?
Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

Meer weten en aanmelden

Eerste fase gestart voor het programma Verbetering re-integratie 2e spoor

8 projecten zijn gestart met de ontwikkelfase van hun project ter verbetering van de re-integratie van zieke werknemers bij een andere werkgever.

Lees meer over de projecten en de fasering

Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR)

Hier vindt u alle informatie over het BAR-instrument: een wetenschappelijk onderbouwd instrument dat bedrijfsartsen de mogelijkheid biedt om de belastbaarheid en mogelijkheden voor re-integratie van zieke werknemers op uniforme wijze te beschrijven en documenteren.

Meer weten?

Voorbereiding programma over re-integratie 2e spoor

Ter voorbereiding van ons programma zijn onder meer deze kennissynthese en verkenning gebruikt:

Projecten over het verbeteren van het re-integratieproces bij de eigen werkgever

Deze 11 projecten gaan zich richten op de versterking van de eigen rol van de zieke werknemer, bevordering en implementatie van vernieuwende re-integratiegerichte interventies, facilitering van aanpassingen in arbeidsorganisaties.

Gehonoreerde projecten Verbetering kwaliteit poortwachtersproces (programmalijn 2)

Actueel

Subsidies beschikbaar voor verbeteren kwaliteit van het re-integratieproces zieke werknemer

Vanaf nu staan 2 nieuwe subsidierondes open voor kennisdeling en netwerkvorming rond het re-integratieproces van een zieke werknemer. Deze rondes zijn onderdeel van het programma Verbetering kwaliteit Poortwachtersproces en richten zich op de versterking van kennisnetwerken en -uitwisseling op het terrein van de re-integratie van zieke werknemers. Tot uiterlijk dinsdag 15 november 14.00 uur is het mogelijk om subsidieaanvragen in te dienen.

Nieuws

Nieuwe versie BAR op komst

Op 27 september 2022 presenteert het BAR-onderzoeksteam een nieuwe versie van de BAR (Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden) tijdens een interactieve presentie op de ZonMw conferentie ‘Werk, inkomen en gezondheid’ in Utrecht.

 

Elders gezien

Matchmaking KIC-call Meedoen op de arbeidsmarkt op 29 september

Op donderdag 29 september 2022 organiseert NWO een matchmaking voor de KIC-call 'Meedoen op de arbeidsmarkt: innovatieve oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte'. De matchmaking is bedoeld voor geïnteresseerden om hun initiatieven vorm te geven en benodigde mede-aanvragers in onderzoek te vinden. De subsidieoproep richt zich op onderzoek naar innovatieve (sociale en) technologische oplossingen en daarmee structurele...

Nieuws

Vooraankondiging: innovatie in arbeidsparticipatie van mensen met een beperking of chronische ziekte

NWO kondigt de openstelling aan van een nieuwe KIC-call met de titel: ‘Meedoen op de arbeidsmarkt: innovatieve oplossingen voor mensen met een beperking of chronische ziekte’. Nieuw onderzoek door interdisciplinaire publiek-private consortia is nodig om de arbeidsparticipatie van deze groepen te stimuleren en faciliteren. De publicatie van de call for proposals wordt begin augustus 2022 verwacht.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Stimuleren van kennisuitwisseling en -netwerken

Onderwerpen

  • Poortwachter
  • Re-integratie zieke werknemers
  • Kennisuitwisseling
  • Kennisactiviteiten
  • Kennisnetwerken

Onderdeel van programma

Verbetering kwaliteit Poortwachtersproces

Geplaatst op

13 september 2022

Deadline

15 november 2022,
14.00 uur

Bekijk

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Agenda

Online Informatiebijeenkomst subsidieoproep Stimuleren van kennisuitwisseling en -netwerken

Bent u geïnteresseerd in het indienen van een projectidee voor het organiseren van een structureel en overkoepelend kennisnetwerk om de kwaliteit van het Poortwachtersproces en de re-integratie van zieke werknemers te verbeteren? Maar zit u nog met vragen over deze subsidieronde? Kom dan op woensdag 21 september naar de online informatiebijeenkomst. U hoort daar meer over de procedure (wie, wat, wanneer en hoe) en heeft u uitgebreid de...

Lees meer
Toon alle agenda-items
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website