Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet verbetering poortwachter ingesteld. Om met snel en effectief ingrijpen het verzuim korter te maken. Ons nieuwe programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.
Op 17 en 23 maart en 1 april 2021 organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw een drietal online werkateliers voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en verzekeringsartsen. De werkateliers gaan over het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR).
Houdt u zich bezig met het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? U kunt nu subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen en uittesten en kennis ontwikkelen van interventies op dit thema.
Bedrijfsartsen en huisartsen/medisch specialisten weten elkaar te vinden om de diagnose, behandeling en de gevolgen hiervan voor het werk van hun patiënt goed op elkaar af te stemmen. In verschillende voorbeelden delen artsen hun ervaring in de samenwerking en geven de meerwaarde aan voor henzelf en de patiënt.
Samenwerking tussen bedrijfsartsen, huisartsen, medisch specialisten en specialisten arbeid en gezondheid is van groot belang om verzuim en uitval op het werk effectief te beperken. Bekijk deze tien tips van artsen en specialisten!
Wil jij bijdragen aan de verbetering van re-integratie van langdurig ziekte werknemers bij een andere werkgever door het ontwikkelen en uitproberen van innovatieve aanpakken? Grijp je kans en word trekker van een innovatief programma. Reageer uiterlijk 14 februari 2021
Op 17 en 23 maart en 1 april 2021 organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw een drietal online werkateliers over het BAR-instrument. BAR wordt het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR) van verzuimende werknemers.
Op 6 oktober organiseerden we een informatiebijeenkomst over onze subsidieoproep 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces - programmalijn 2'. Dit programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering. Tijdens het webinar hoorden deelnemers alles over de subsidieoproep en kregen de gelegenheid vragen te stellen.
Werkt u bij een onderzoeksinstelling of een organisatie die zich richt op het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? Binnen het programma ‘Verbetering kwaliteit poortwachtersproces’ kunt u op dit thema interventies (door)ontwikkelen en uittesten en kennis ontwikkelen.