Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet verbetering poortwachter ingesteld. Om met snel en effectief ingrijpen het verzuim korter te maken. Ons nieuwe programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.

Onderwerpen

Uitgelicht

Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Houdt u zich bezig met het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? U kunt nu subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen en uittesten en kennis ontwikkelen van interventies op dit thema.

Lees verder op de programmapagina

Informatiebijeenkomst 6 oktober

Tijdens deze digitale bijeenkomst hoorden deelnemers alles over de openstaande subsidieoproep. Klik hier voor de powerpointpresentatie (pdf).

Webinar terugkijken

Subsidieoproep programmalijn 2: verbetering re-integratieproces

Programmalijn 2 bestaat uit drie thema’s:

  1. versterking eigen rol zieke werknemer
  2. bevordering re-integratiegerichte aanpak 
  3. facilitering van arbeidsorganisaties
Bekijk de openstaande subsidieoproep

Matchmaking

Heeft u behoefte om in contact te komen met een samenwerkingspartij? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op via poortwachter@zonmw.nl.

Voorbeeldverhalen

Bedrijfsartsen en huisartsen/medisch specialisten weten elkaar te vinden om de diagnose, behandeling en de gevolgen hiervan voor het werk van hun patiënt goed op elkaar af te stemmen. In verschillende voorbeelden delen artsen hun ervaring in de samenwerking en geven de meerwaarde aan voor henzelf en de patiënt.

Lees verder op het arboportaal

Veelgestelde vragen over de subsidieoproep

Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Zit uw vraag er niet bij? Stel uw vraag via poortwachter@zonmw.nl.

Bekijk de lijst

Tien tips voor samenwerking

Samenwerking tussen bedrijfsartsen, huisartsen, medisch specialisten en specialisten arbeid en gezondheid is van groot belang om verzuim en uitval op het werk effectief te beperken. Bekijk deze tien tips van artsen en specialisten!

Lees verder op het arboportaal

Actueel

Terugkijken webinar Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Op 6 oktober organiseerden we een informatiebijeenkomst over onze subsidieoproep 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces - programmalijn 2'. Dit programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering. Tijdens het webinar hoorden deelnemers alles over de subsidieoproep en kregen de gelegenheid vragen te stellen.

Elders gezien

Bijeenkomsten in oktober voor programma Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Op 22 september verschijnt de subsidieoproep ‘Verbetering kwaliteit poortwachtersproces – programmalijn 2’. Werkt u bij een onderzoeksinstelling of een organisatie die zich richt op het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? Dan zijn de bijeenkomsten op 6 en 8 oktober mogelijk interessant voor u.

Nieuws

Mantelzorg en werk

Eén op de vier werknemers combineert een betaalde baan met mantelzorgtaken. Deze combinatie van werken en zorgtaken kan soms een zware belasting zijn. Om meer zicht te krijgen op hoe werkgevers en werknemers om kunnen gaan met de combinatie van mantelzorg en werk, heeft ZonMw in de loop der tijd op verschillende relevante thema’s (onderzoeks)projecten gehonoreerd. Hierbij treft u een overzicht aan van deze projecten.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website