Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet verbetering poortwachter ingesteld. Om met snel en effectief ingrijpen het verzuim korter te maken. Ons nieuwe programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering.

Onderwerpen

Uitgelicht

Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Houdt u zich bezig met het verbeteren van het re-integratieproces van werknemers? U kunt nu subsidie aanvragen voor het (door)ontwikkelen en uittesten en kennis ontwikkelen van interventies op dit thema.

Lees verder op de programmapagina

Informatiebijeenkomst 6 oktober

Tijdens deze digitale bijeenkomst hoorden deelnemers alles over de subsidieoproep. Klik hier voor de powerpointpresentatie (pdf).

Webinar terugkijken

Matchmaking

Heeft u behoefte om in contact te komen met een samenwerkingspartij? Wij kunnen u helpen. Neem contact met ons op via poortwachter@zonmw.nl.

Voorbeeldverhalen

Bedrijfsartsen en huisartsen/medisch specialisten weten elkaar te vinden om de diagnose, behandeling en de gevolgen hiervan voor het werk van hun patiënt goed op elkaar af te stemmen. In verschillende voorbeelden delen artsen hun ervaring in de samenwerking en geven de meerwaarde aan voor henzelf en de patiënt.

Lees verder op het arboportaal

Veelgestelde vragen over de subsidieoproep

Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen en antwoorden. Zit uw vraag er niet bij? Stel uw vraag via poortwachter@zonmw.nl.

Bekijk de lijst

Tien tips voor samenwerking

Samenwerking tussen bedrijfsartsen, huisartsen, medisch specialisten en specialisten arbeid en gezondheid is van groot belang om verzuim en uitval op het werk effectief te beperken. Bekijk deze tien tips van artsen en specialisten!

Lees verder op het arboportaal

Actueel

Kamerbrief over loondoorbetaling bij ziekte

De Wet loondoorbetaling is belangrijk voor onze programma’s op het gebied van re-integratie van zieke werknemers (zonmw.nl/werk). Onlangs verscheen een kamerbrief waarin Wouter Koolmees de kamer bijpraat over recente ontwikkelingen op dit terrein. Beide programma’s worden in de brief kort toegelicht.

Elders gezien

Vacature (senior) programmamanager re-integratie 2e spoor

Wil jij bijdragen aan de verbetering van re-integratie van langdurig ziekte werknemers bij een andere werkgever door het ontwikkelen en uitproberen van innovatieve aanpakken? Grijp je kans en word trekker van een innovatief programma. Reageer uiterlijk 14 februari 2021

Pagina

Vooraankondiging Werkateliers BAR

Op 17 en 23 maart en 1 april 2021 organiseert het Amsterdam UMC, samen met de NVAB, de NVVG, de NVvA en ZonMw een drietal online werkateliers over het BAR-instrument. BAR wordt het nieuwe multidisciplinaire instrument voor de Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid & Re-integratiemogelijkheden (BAR) van verzuimende werknemers.

 

Nieuws

Terugkijken webinar Verbetering kwaliteit poortwachtersproces

Op 6 oktober organiseerden we een informatiebijeenkomst over onze subsidieoproep 'Verbetering kwaliteit poortwachtersproces - programmalijn 2'. Dit programma levert kennis op om de kwaliteit en afstemming in het poortwachtersproces te verbeteren en geeft stimulansen voor een meer re-integratiegerichte benadering. Tijdens het webinar hoorden deelnemers alles over de subsidieoproep en kregen de gelegenheid vragen te stellen.

Elders gezien
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

ZonMw-publicaties

Meer lezen? Deze ZonMw-publicaties zijn gerelateerd aan dit onderwerp.

Toon alle publicaties
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website