Hoe kan kennis bijdragen aan de ervaren gezondheid, voor specifieke groepen werknemers? Bijvoorbeeld voor werknemers met een chronische aandoening?

Uitgelicht

Aanpak om mensen na kanker sneller aan het werk te helpen

Hoe kan je werknemers die kanker hebben (gehad) ondersteunen bij een snellere, succesvolle terugkeer naar werk? Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt bepaald of de re-integratiemethode is geslaagd. TNO en Tilburg University onderzoeken tot midden 2020 de effecten van de nieuwe re-integratiemethode.

Lees meer over dit project (valt niet binnen Werken is gezond)

Meer informatie

Projectleidersbijeenkomst 2019

In 2018 gingen 20 onderzoeksprojecten van start in ons programma Werk(en) is gezond. Waar zijn ze mee bezig? En waar lopen ze tegenaan? Ze bespraken het tijdens de projectleidersbijeenkomst op 24 oktober 2019.

Verslag projectleidersbijeenkomst

Werk(en) is gezond

Met ons programma Werk(en) is gezond, leveren we kennis op om gezondheid op de werkplek te stimuleren. Voor specifieke doelgroepen of bij een specifieke aandoening.

Wat doen we nog meer binnen Werk(en) is gezond?

Deze projecten richten zich op het (door)ontwikkelen van interventies om de gezondheid van deze specifieke groep werknemers te bevorderen. Zoals werknemers met T2D of vrouwen in de overgang. De ontwikkelde kennis dient bruikbaar te zijn voor toepassing op de werkplek. De onderzoekers werken in deze projecten daarom nauw samen met arbeidsorganisaties of een bedrijfstak om een actief gezondheidsbeleid te implementeren en de kennisverspreiding te stimuleren.

Het uiteindelijke doel van de te ontwikkelen kennis is bij te dragen aan het verkleinen of stabiliseren van de sociaaleconomische verschillen in levensverwachting en het verkleinen van de verschillen in ervaren gezondheid van werknemers.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website