De school levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het programma Gezonde School helpt scholen bij het stimuleren van een gezonde leefstijl onder hun leerlingen. Dit is van belang voor de toekomst van de leerling zelf en voor onze samenleving als geheel. ZonMw financiert onderzoek naar de effectiviteit van de Gezonde School aanpak met als doel deze aanpak in de toekomst te kunnen optimaliseren.

Uitgelicht

Evaluatie Gezonde School-aanpak

Bevordert de Gezonde School-aanpak daadwerkelijk de gezondheid van leerlingen in het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs? Dat is de kernvraag in de evaluatie van deze innovatieve aanpak.

Meer over het project

Voorstudie effectonderzoek naar Gezonde School

voetballend kind

Voor het onderzoek naar de effectiviteit van de Gezonde School in het Nederlandse primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO), heeft TNO in opdracht van ZonMw een voorstudie uitgevoerd.

Bekijk de voorstudie

Interview Maria Jansen

‘Geef kinderen gelijke kansen om gezond op te groeien’, aldus Maria Jansen, Maastricht University. ‘De Gezonde School-aanpak moet meer samenhang aanbrengen en scholen verleiden iets aan gezondheid te doen. We gaan nu het effect van de aanpak onderzoeken’.

Evaluatie Gezonde School-aanpak

Special over Gezonde School in Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen

Tijdschrift voor Gezondheids-wetenschappen (TSG) heeft een themanummer uitgebracht over de Gezonde School. Eén van de artikelen beschrijft de onderzoeksopzet van het door ZonMw gefinancierde evaluatieonderzoek Gezonde School.

Lees het nieuwsbericht
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website