Projectomschrijving

Samenhang tussen baarmoederhalskankerscreening en HPV vaccinatie: Implicaties voor communicatie en besluitvorming

Vraagstuk

Toegankelijke communicatie over de samenhang tussen HPV vaccinatie en baarmoederhalskankerscreening is essentieel voor geïnformeerde besluitvorming van vrouwen in screening, en meisjes en ouders in vaccinatie. In dit project onderzoeken we in hoeverre opvattingen over de samenhang tussen vaccinatie en screening een rol spelen in besluitvorming, welke behoeften de doelgroep heeft aan informatie, en hoe deze informatie overgedragen kan worden. Hierbij houden we rekening met diversiteit in etnische achtergrond en verschillen in gezondheidsvaardigheden.

Onderzoek

In dit project onderzoeken we in hoeverre opvattingen over de samenhang tussen vaccinatie en screening een rol spelen in besluitvorming, welke behoeften de doelgroep heeft aan informatie, en hoe deze informatie overgedragen kan worden. Hierbij houden we rekening met diversiteit in etnische achtergrond en verschillen in gezondheidsvaardigheden. Samen met de doelgroep ontwikkelen we informatie prototypes die getest worden op relevantie, begrijpelijkheid en bruikbaarheid.

Verwachte uitkomst

De resultaten worden gebruikt voor het formuleren van aanbevelingen voor het RIVM om de huidige informatie ten aanzien van baarmoederhalskankerscreening en HPV vaccinatie te optimaliseren.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website