Projectomschrijving

Vraagstuk

Gemeenten sturen op de bevordering van methodisch werken door hun klantmanagers om de effectiviteit van re-integratie en activering te vergroten. In het domein van de gemeentelijke re-integratie is nog weinig bekend over de vraag welke HR-interventies bijdragen aan de bevordering van methodisch werken.Wat zijn effectieve HR-interventies zijn voor bevordering van methodisch werken? En wat is de relatie tussen methodisch werken met effectieve re-integratie en activering?

Onderzoek

Het onderzoek zal eerst het begrip ‘methodisch werken’ uitwerken en onderzoeken welke typen HR-interventies gemeenten inzetten. Daarbij wordt eerder onderzoek gebruikt naar ‘professioneel handelen’ en Human Resource Management en ien worden uitvoerders en klantmanagers geïnterviewd over methodisch werken en HR-interventies. Daarna vindt een enquête plaats onder klantmanagers in Nederland, die gegevens oplevert voor kwantitatieve analyse van samenhangen tussen HR-interventies, methodisch werken en effectiviteit van re-integratie.

Uitkomst

Dit onderzoek bestudeert hoe HR-interventies methodisch werken beïnvloeden. Inzicht in effectieve HR-interventies biedt gemeenten mogelijkheden om hun eigen leerprocessen rondom methodisch werken en de sturing daarop te versterken.

Producten

Er worden workshops georganiseerd met de betrokken gemeenten over tussentijdse resultaten en eindresultaten. Daarnaast zal er een tussentijdse onderzoeksrapportage en een eindrapportage worden opgeleverd. 

Betrokken organisaties

Gemeente Rotterdam, Gemeente Aa en Hunze, Gemeente Amsterdam, Gemeente Appingedam, Gemeente Assen, Gemeente Berkelland, Gemeente Delfzijl, Gemeente Loppersum, Gemeente Oost Gelre, Gemeente Tynaarlo, Gemeente Winterswijk, Gemeente Zoetermeer en Hogeschool Rotterdam.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website