Projectomschrijving

Vraagstuk

Begeleiding door de werkgever is cruciaal voor een duurzame arbeidsrelatie. Mentorwijs is een training die zich richt op leidinggevenden van kwetsbare medewerkers in reguliere arbeidsorganisaties. Het doel van de training is het ontwikkelen en versterken van specifieke kennis, houding en vaardigheden die nodig zijn voor de begeleiding van kwetsbare medewerkers op de werkvloer. Wat zijn de werkzame bestanddelen van Mentorwijs?

Onderzoek

Belangrijkste doel van het project was het opstellen van een systematische beschrijving van de training Mentorwijs in de vorm van een handboek en en het verrijken van de training met theoretische en praktijkkennis over werkzame elementen.

Uitkomst

Het onderzoek heeft geleid tot een systematische beschrijving van de training Mentorwijs en een wetenschappelijke onderbouwing met werkzame bestandsdelen. In een handboek worden de werkzame bestanddelen geïdentificeerd die bijdragen aan duurzame arbeidsrelaties. Dit is relevant voor alle professionals die leidinggevenden ondersteunen om kwetsbare medewerkers te begeleiden. Onderbouwde onderdelen van Mentorwijs kunnen ook gebruikt worden bij de vormgeving van trainingen in andere domeinen.

Producten

Zie ook

Artikel Trots op je vak: Hoe (bege)leid je werknemers met een beperking?

Betrokken organisaties

Gemeente Tiel, gemeente Geldermalsen, gemeente Culemborg, gemeente Zaltbommel, gemeente Neerijnen, gemeente West, gemeente Maas en Wal, gemeente Buren, gemeente Nederbetuwe, gemeente Maasdriel, TNO, Andriessen Arbeidsparticipatie Beleidsonderzoek en –advies, Cliëntenraad Werkzaak, Werkzaak Rivierenland.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website