Projectomschrijving

Sport helpt bij preventie en behandeling van ziekten. Ook groeit het bewijs dat regelmatig bewegen gunstig is voor de hersenen. Patiënten met een neurologische aandoening vinden het moeilijk om het sporten vol te houden, zeker voldoende intensief sporten. Dit geldt o.a. voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Door een combinatie van lichamelijke (trillen, stijfheid, traagheid) en geestelijke verschijnselen (depressie, dementie, apathie)  zijn zij geneigd tot een inactieve levensstijl. Omdat het niet makkelijk is je levensstijl aan te passen en te blijven bewegen, wordt een nieuwe manier onderzocht om sporten bij patiënten met de ziekte van Parkinson te stimuleren.

We maken gebruik van een app die direct feedback geeft over het sporten en de mogelijkheid om mensen uit de omgeving hiervan op de hoogte te brengen door ze uit te nodigen als ‘supporter’. Patiënten worden gestimuleerd om minimaal 3 dagen/week actief te zijn. Wij verwachtendat niet alleen de fitheid aanzienlijk verbetert, maar ook de cognitie, kwaliteit van leven, depressie, en het lopen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website