Projectomschrijving

Zicht op Evenwicht: individuele thuiscursus vult effectieve interventie aan  

Vraagstuk

‘Zicht op Evenwicht - Thuis’ is een effectieve cursus die kwetsbare ouderen op realistische wijze leert om te gaan met bezorgdheid om te vallen en activiteiten (weer) veilig te ondernemen. De cursus is een individuele thuisvariant op de eerder ontwikkelde groepscursus ‘Zicht op Evenwicht’. Is de onderzoeksversie van de individuele cursus om te zetten in een gebruiksvriendelijke versie, om die verder te kunnen verspreiden?

Onderzoek

De aangepaste versie is uitgetest in een training met zorgprofessionals. Vanuit een evaluatie van de eerste training zijn de materialen aangepast op verbeterpunten die de professionals naar voren brachten.

Uitkomst

Samen met de groepscursus wordt de cursus nu onder de naam ‘Zicht op Evenwicht’ aangeboden bij het Trimbos-instituut. Hiermee is de individuele cursus ook nationaal beschikbaar voor zorgprofessionals en ouderen. Het uitrollen van de cursus past goed binnen het overheidsbeleid, dat ernaar streeft ouderen zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen leefomgeving te laten wonen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website