Projectomschrijving

In dit project is een interactieve infographic ontwikkeld: www.meerbereikmetpreventie.nl. Deze infopraphic ondersteunt professionals bij het vergroten van het bereik van preventieve interventies op het gebied van psychische aandoeningen.

Psychisch leed

Psychische aandoeningen, zoals depressieve en angststoornissen en middelenmisbruik, komen veel voor en veroorzaken veel leed. Preventieve interventies zijn effectief, maar worden nog onvoldoende gebruikt.

ZonMw projecten bundelen kennis

Negen preventieprojecten van ZonMw hebben gezamenlijk de ervaringen en lessen rondom het bereik van preventieve interventies in kaart gebracht. De voorkeuren van zes hoog-risico doelgroepen over hoe zij preventieve interventies aangeboden willen krijgen, is samengebracht in een infographic.

Infographic

Professionals kunnen hier informatie, tips en voorbeelden op maat verzamelen aan de hand van vier vragen over hun situatie. Ook kunnen zij aan de hand van een quiz-format inzicht krijgen in de voorkeuren van de zes doelgroepen. Veel professionals raadplegen de infographic en deze blijft waarschijnlijk ook na 2018 toegankelijk. Uit het project blijkt wel dat verdere specificatie naar subdoelgroepen noodzakelijk is, evenals meer onderzoek naar effectieve bereikstrategieën en naar redenen waarom mensen wel of niet deelnemen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website