Projectomschrijving

Cursus laat mensen met een laag inkomen gezonder eten

Vraagstuk

Mensen met een laag inkomen zijn vaak slecht te bereiken met gezondheidsvoorlichting. Bovendien is gezond eten lastiger met een klein budget. De cursus Goedkoop Gezonde Voeding bestaat uit twee bijeenkomsten en een sms die deelnemers herinnert aan hun persoonlijke actieplan. Met praktische werkvormen en materialen leren deelnemers hoe ze met weinig geld toch gezond kunnen eten. Werkt deze aanpak?

Onderzoek

De cursus ‘Goedkoop gezond eten’ is bedoeld voor mensen met financiële problemen, zoals cliënten van de schuldhulpverlening. In dit project is de oorspronkelijke cursus uit 2000 herzien, geïmplementeerd en geëvalueerd.

Uitkomst

Deelnemers gaan na afloop van de cursus gezonder eten. Zo gebruiken zij vaker een vloeibaar bak- en braadproduct en neemt de consumptie van fruit en verse groenten toe. De meeste cursisten vinden de bijeenkomsten interessant, duidelijk en leuk. De website goedkoopgezondevoeding.nl helpt bij de verspreiding. Met een e-learning-module kunnen diëtisten gecertificeerd cursusleider worden.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website